Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėlinės dar neatėjo, o atvykimas į kapines jau komplikuotas: vienur kloja asfaltą, kitur neliko stovėjimo vietų

Netrukus Vėlinės – aktyviausias kapų lankymo metas. Tačiau jau dabar prie didžiausių sostinės kapinių kyla problemų dėl jų pasiekimo. Vienur visur sustatyti stovėti draudžiantys ženklai, tad žmonės kelia klausimą, kur iš viso jiems palikti savo mašiną. O kitur kaip tik dabar, iki lapkričio 1-osios likus nepilnoms dviem savaitėms, asfaltuojami keliai pačiose kapinėse, taip gerokai apsunkinant judėjimą didžiule teritorija.
Kelio darbai Karveliškių kapinėse
Kelio darbai Karveliškių kapinėse / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vietų mašinoms neliko?

Į tai, kad prie Rokantiškių kapinių nebeliko vietos automobiliams, feisbuke atkreipė dėmesį Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė.

„Niekaip negaliu suprasti, kodėl prieš Vėlines negalima statyti automobilio šalia kapinių. Rokantiškių.

Kitas klausimas – o kur statyti??? Į vidų įvažiuoti taip pat negalima. Įrengtas šaligatvis, kur anksčiau buvo statomi automobiliai. Kas jais vaikšto? Nesupratau...“, – svarstė R.Skyrienė.

Asfaltą kloja dabar

O štai kitų didžiųjų Vilniaus kapinių – Karveliškių – lankytojai savaitgalį strigo spūstyse. Nors iki Vėlinių buvo likusios dvi savaitės, žmonės skubėjo tvarkyti artimųjų kapų, pasinaudodami gerais orais.

Į milžinišką kapinių teritoriją galima įvažiuoti automobiliais, tačiau kaip tik viduje žmonės susidūrė su eismo trikdžiais, nes kaip tik šiuo metu čia asfaltuojami keliukai.

„Negi nebuvo galima to padaryti, tarkim, rugpjūtį? Ar bent rugsėjį, kai važiuojančių į kapines srautai dar tikrai nebuvo tokie dideli, kaip kad yra dabar. Visiškai nesuprantamas veiksmas“, – 15min piktinosi vienas vilnietis, praeitą savaitgalį vykęs lankyti artimųjų kapų.

Vilniaus miesto savivaldybė įspėja į kapines besiruošiančius žmones apie galimus eismo nesklandumus, tačiau dėl šių keliamų klausimų didelių problemų nemato.

Žada tvarką iki Vėlinių

Kaip teigia savivaldybė, vykstant į Rokantiškių kapines automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Tiesa, kur tai yra, savivaldybė nepatikslino, tačiau žmonėms patartina nusiteikti, jog gali tekti pėsčiomis keliauti netrumpą atkarpą, kadangi prie pačių kapinių visur sustatyti stovėjimą draudžiantys kelio ženklai.

O štai Karveliškių kapinių kelių asfaltavimas iš viso nebūsiąs per Vėlines problema. Anot Vilniaus miesto savivaldybės, iki lapkričio čia bus baigti visi darbai.

Iš viso Karveliškių kapinėse ketinama išasfaltuoti 6 kilometrus kelių kapinių teritorijoje.

„Darbai bus baigti šią savaitę, iki Vėlinių likus savaitei“, – 15min pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio darbai Karveliškių kapinėse
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio darbai Karveliškių kapinėse

Savivaldybė tikina jau besiruošianti būsimam Vėlinių pikui šalia kapinių. Kaip pranešama, kaip ir kasmet viešąją tvarką kapinių prieigose prižiūrės ir srautų reguliavimu rūpinsis tiek savivaldybės, tiek policijos pareigūnai. Eismo dalyvių prašoma būti atidžiais, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.

Kaip keisis eismo organizavimas?

Nuo spalio 19 d., šeštadienio, iki lapkričio 3 d., sekmadienio, Rokantiškių, Karveliškių, Kairėnų ir Saltoniškių kapinių prieigose šalia autobusų, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų automobiliams bus draudžiama sustoti ir/ar stovėti.

Primename, kad nuo Žirnių gatvės link Liepynės kapinių vedančioje gatvėje automobilių stovėjimas draudžiamas visus metus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio ženklai prie Rokantiškių kapinių
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kelio ženklai prie Rokantiškių kapinių

Lapkričio 1–3 dienomis Rokantiškių, Karveliškių, Kairėnų ir Saltoniškių kapinių prieigose eismas bus nukreipiamas apylankų maršrutais:

  • Transporto eismas į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro g. bus nukreiptas per Naująją Vilnią Viršupio, A.Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis. Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų. Atkarpoje ties Rokantiškių kapinėmis eismas vyks viena kryptimi (link Viršupio gatvės), sudarant galimybę pravažiuoti maršrutiniams autobusams.
  • Vengiant didelių spūsčių susidarymo, į Kairėnų kapines rekomenduojama važiuoti nuo Nemenčinės plento pusės. Iš Kairėnų gatvės transporto priemonės bus kreipiamos apylanka per Šilėnų gatve. Atkarpoje ties Kairėnų kapinėmis eismas vyks viena kryptimi (į šiaurę), sudarant galimybę pravažiuoti maršrutiniams autobusams.
  • Į Karveliškių kapines rekomenduojama atvykti iš Vilniaus rajono Sudervės seniūnijos pusės, vengiant įprastai kur kas labiau transporto priemonių spūsties paveikto maršruto iš Pilaitės prospekto pusės. Eismas pro Karveliškių kapines vyks viena kryptimi: nuo A.Mickevičiaus gatvės link kapinių bus galima važiuoti tik Naujosios gatve, o išvažiuoti – tik Karveliškių gatve. Karveliškių gatvėje bus leidžiamas dvipusis maršrutinių autobusų eismas.
  • Lapkričio 1 d. Ąžuolyno gatvėje, ties Saltoniškių kapinėmis, bus draudžiamas transporto eismas, išskyrus viešojo transporto eismą. Įvažiuoti į šalia kapinių esančią stovėjimo aikštelę bus galima tik iš Ozo gatvės.

Vėlinių laikotarpiu – daugiau viešojo transporto

Taip pat skelbiama, kad prieš Vėlines ir jų laikotarpiu, viešasis transportas dažniau kursuos kai kuriais autobusų ir troleibusų maršrutais.

  • Spalio 26–27 d. dažniau kursuos 2, 37, 63, 115 maršrutų autobusai bei 7, 16 ir 19 troleibusai.
  • Lapkričio 1–2 d. dažnesni reisai numatyti 2, 7, 37, 38, 63, 88, 114 ir 115 maršrutų autobusams bei 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusams.
  • Lapkričio 3 d. dažniau kursuos 2, 7, 37, 38, 63, 88, 114, 115 maršrutų autobusai bei 7, 16 ir 19 troleibusai.

88 maršruto autobusai nuo lapkričio 1 d. iki lapkričio 3 d. papildomai užsuks į Liepynės kapines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento