Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

VERT: sprogimas daugiabučiame name Kupiškyje įvyko dujoms nutekėjus per jungtis

Sprogimas daugiabučiame name Kupiškyje vasarį įvyko suskystintoms naftos dujoms nutekėjus per jungtis, jungiančias standžiąją dujotiekio dalį ir dujinę viryklę, antradienį pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).
BNS nuotr.
112

Ji nustatė, kad dujų nuotėkis atsirado galbūt nesandarioje buto vartotojo dujų sistemoje ir galimai padidėjus SND slėgiui.

VERT teigimu, bendra dujų sistema ir dujinė viryklė yra sandarios, todėl dujos galėjo nutekėti tik per jungtis, jungiančias standžiąją dujotiekio dalį ir dujinę viryklę.

Sprogimas daugiabučiame name Kupiškyje įvyko vasario pradžioje, jo metu nukentėjo moteris.

Anot tarybos, siekiant užtikrinti, kad tiekiamo vartotojams suskystintų naftos dujų slėgio parametrai būtų tinkami ir kontroliuojami, bendrovei „Suskystintos dujos“ siūloma Kupiškio rajono savivaldybės nuosavybės teise valdomose dujų skirstymo sistemose įrengti dujų slėgio matavimo, perdavimo ir duomenų kaupimo sistemas, kuriose informacija apie daugiabučių namų dujų vartotojams tiekiamų dujų slėgio parametrus būtų saugoma ne trumpiau kaip 12 mėnesių.

Pasak pranešimo, sistema turėtų signalizuoti bendrovei, kad yra pasikeitę dujų slėgio parametrai, dujų slėgio reguliavimo įrenginiai veikia netinkamai bei fiksuoti sistemoje esančius slėgio parametrus.

VERT Energetikos ministerijai pateikė pasiūlymus teisės aktuose numatyti papildomas, techninę saugą reglamentuojančias nuostatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius