Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vėžio diagnozę išgirdęs J.Džiugelis pasidalijo viltinga žinia: remisija

Su onkologine liga kovojantis Seimo narys Justas Džiugelis pranešė, kad nežinios rūkas šiek tiek išsisklaidė, nes gydytojai pranešė apie remisiją.
Justas Džiugelis
Justas Džiugelis / Nuotr. iš J.Džiugelio „Facebook“ profilio

J.Džiugelis gegužės vidury pasitikrinęs sveikatą buvo nukreiptas į Nacionalinį vėžio institutą tolesniam gydymui.

„Susidūręs su problema stengiuosi viską išsiaiškinti iki smulkmenų. Sužinojau, kad laukia operacija, paskui chemoterapija. Pirmoji gąsdino kaip bet kuris kitas chirurginis įsikišimas. Po jos turėjau atsibusti palengvėjęs ir atsikratęs vieno iš organų. Tuomet reikėjo sulaukti biopsijos tyrimų rezultatų. Nors tolimame smegenų kamputyje kirbėjo stiprus nerimas, jog Merfio dėsnis neleis lengvai išsisukti, stengiausi nepasiduoti panikai, drąsindamas save, kad duoti valią emocijoms spėsiu ir tuomet, kai žinosiu tikrąją situaciją“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė jis.

Gydytojai politiką įspėjo, kad chemoterapija neigiamai veikia plaučius, tad didelė tikimybė, jog be aparato kvėpuoti jis nebegalės. Be to, agresyvus gydymas gali būti nesuderinamas su vaistais, kuriuos jis turi vartoti dėl raumenų atrofijos.

Tačiau galiausiai gydytojų konsiliumas nutarė, jog galima apsieiti be chemoterapijos.

Dabar J.Džiugelis iš gydytojų išgirdo ir kitą viltingą žinią: vyksta jo ligos remisija.

„Paskutinis nežinomybės seansas dar neišsivadėjo – po vėžio diagnozės. Nežinomybė tiesiog varė iš proto. Stengiausi laikytis stoiškai, tačiau visiškai nerodyti jausmų – nėra kieta. Taip, vyrai verkia ir taip, vyrams reikia artimųjų palaikymo. Nežinomybė ligoje slegianti. Atrodo nieko negali planuotis toliau nei dvi savaites į priekį, įskaitant ir Seimo rinkimus. Tačiau išgirdus iš gydytojo lūpų žodį remisija, viskas atlėgo, aš vėl žinau kur ir dėl ko einu.

Esu įsitikinęs, kad daugelis vienomis ar kitomis aplinkybėmis jaučia pririštas prie kojų nežinomybės girnas. Žinojimas, kad nežinome visi kartu – išlaisvina.

Kodėl tai pasakoju? Nes esu įsitikinęs, kad yra tūkstančiai žmonių, kurie jaučiasi panašiai. Jūsų palaikymas prakalbus apie ligą suteikė man stiprybės. Noriu, kad žinotumėte, jog esate ne vieni. Mano vaistas – veikla. Vos sustiprėjęs po operacijos, kibau į darbus, nes jie mane „veža“. Raskite, kas stumia į priekį jus ir jokiu būdu nesustokite. Susitvarkau aš, pajėgsite ir jūs“, – rašo J.Džiugelis.

J.Džiugelis dalyvauja spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. TS-LKD kandidatų sąraše jis įrašytas 52 numeriu.

Šie metai J.Džiugeliui itin sudėtingi.

Visuomenininkui Andriui Tapinui su iniciatyva „Skaidrinam“ paskelbus apie parlamentaro komunikacijos konsultantui Mindaugui Ardišauskui sumokėtas lėšas, pradėti nagrinėti parlamentaro ryšiai su lobistu.

Dėl to J.Džiugelis buvo priverstas pasitraukti iš Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkų, paliko valdančiąją Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakciją. Taip pat jis buvo sustabdęs savo narystę partijoje. Tačiau teisėsauga nerado dėl ko pradėti tyrimo, politikas sulaukė ir etikos sargų teigiamų išvadų, todėl birželį grįžo į konservatorių gretas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas