Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 10

„Oro navigacija“ generaliniu direktoriumi paskirtas Marius Beliūnas

Pasibaigus įstatymo numatytam patikros laikui, šiandien darbą pradeda naujai paskirtas VĮ „Oro navigacija“ generalinis direktorius Marius Beliūnas, konkursą į šias pareigas laimėjęs liepos mėnesį, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Marius Beliūnas
Marius Beliūnas / VĮ „Oro navigacija“ nuotr.

„Oro navigacijos“ veikla yra be galo atsakinga ir svarbi Lietuvos aviacijos sektoriui, nuo jos priklauso skrydžių sauga bei tūkstančių keliaujančių žmonių gyvybės. Džiaugiuosi, kad naujasis įmonės vadovas pagrindinį dėmesį skirs skrydžių saugai ir su ja susijusiems procesams. Neabejoju, kad Mariaus Beliūno ir jo komandos turima kompetencija leis užtikrinti sklandų ir profesionalų „Oro navigacijos“ darbą“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Organizuodamas įmonės veiklą, sieksiu skrydžių saugos, kaip esminės įmonės misijos, užtikrinimo. Tam darnoje turi veikti operacinė, techninė, strateginė, finansinė, administracinė, saugos ir saugumo veiklos. Darnai užtikrinti itin svarbi vidinė darbo organizavimo ir saugos kultūra, įmonės savininko lūkesčiai ir vadovų komandos ambicijos. Koncentruosiuosi į efektyvų ir kompetentingą paslaugos teikimą, įmonės buvimą tvaria Susisiekimo sektoriaus dalimi“, – teigia M.Beliūnas ir priduria, kad nemažai dėmesio skirs ir geros darbo aplinkos formavimui, įmonės darbuotojų komandiškumo skatinimui ir žmonių bei klientų pasitikėjimo įmone gerinimui.

Marius Beliūnas jau nuo šių metų balandžio mėnesio laikinai ėjo VĮ „Oro navigacija“ generalinio direktoriaus pareigas, o prieš tai vadovavo Įmonės Saugos ir saugumo departamentui.

Naujai paskirtas Įmonės vadovas yra baigęs Lietuvos teisės universitetą ir įgijęs magistro laipsnį. VĮ „Oro navigacija“ jis dirba jau trejus metus. Iki tol Marius Beliūnas dirbo Krašto apsaugos sistemoje ir buvo ne kartą apdovanotas už nuopelnus bei pasižymėjimą tarnyboje. Darbo susisiekimo sektoriuje metu skatintas ministro padėka už aktyvų darbą skaidrinant valstybę.

Konkurse į VĮ „Oro navigacija“ generalinio direktoriaus pareigas pretendavo 20 kandidatų. VĮ „Oro navigacija“ vadovui buvo keliamas reikalavimas turėti ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, gebėti analitiškai įvertinti problemas ir pateikti jų alternatyvius sprendimo būdus, numatyti jų įgyvendinimo pasekmes. Pretendentai turėjo pateikti savo, kaip būsimo įmonės vadovo, veiklos programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas