Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 14

Vienintelis toks Lietuvoje: išskirtinis postas ministerijoje ir tarptautinis dėmesys

Įspūdingas gyvenimo šuolis: iš benamio Vilniaus centre – tiesiai į šiltą guolį vienoje iš svarbiausių Lietuvos ministerijų, iš nežinomo pamestinuko – į tarptautinį lygmenį, kai sveikinimai skrieja iš aukštų užsienio šalių institucijų.

Toks, kol kas trumpas, bet įspūdingas katino Rango, kurį priglaudė Užsienio reikalų ministerijos (URM) darbuotojai, gyvenimas.

Paklydėlį rado kieme

Oficialia katinėlio globėja tapusi Emilija Kilinskaitė, URM strateginės komunikacijos skyriaus vyr. specialistė, 15min papasakojo, kaip minkštas pūkuotas keturkojis atsidūrė pas juos ir kaip klostosi jo gyvenimas.

„Liepos pradžioje vidiniame mūsų ministerijos išgirdome katino kniaukimą – jis prašėsi pagalbos. Kolegės iš kito departamento jam nunešė maisto ir vandens. Mažylį kieme girdėjome ir kitą dieną, o naktį apsaugos darbuotojams pavyko jį sugauti, tada kolegos suprato, jog tokio mažutėlio negalima atiduoti bet kam, o turime priglausti“, – kalbėjo Emilija.

Užsienio reikalų ministerijoje priglaustas kačiukas
Užsienio reikalų ministerijoje priglaustas kačiukas

Užrašė gimimo datą

Empatiški URM tarnautojai pasirūpino, kad pirmosiomis dienomis katinėlį apžiūrėtų veterinaras (kuris nustatė apytikslį jo amžių – maždaug vienas mėnuo), suteikė trumpalaikį prieglobstį bei pranešė apie pūkuotą radinį vidinėje URM darbuotojų grupėje.

Kadangi katinėlis buvo sveikas ir guvus, palaipsniui gavo visus privalomus vaistus nuo blusų, erkių, kirminų ir, žinoma, pirmąjį skiepą. Veterinarijos klinikoje užrašė ir galimą jo gimimo datą – birželio 1-ąją.

Vardą išsirinko pats

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas