Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 17

Vienišius Tomas sudarė sutartį su klebonu ir netrukus jo gyvenime atsirado Ilona

Kretingos bažnyčioje kabantis Šv. Antano paveikslas traukte traukia antrąją pusę susirasti trokštančius žmones. Prie jo kartą atsidūrė ir viltį sukurti šeimą praradęs 42-ejų klaipėdiškis Tomas Domarkas. Šiandien jis džiaugiasi žmona Ilona, kurios, kaip vėliau susivokė, anksčiau pažinčių svetainėje buvo atstumtas! Sutuoktinį po maldų prie šio paveikslo sutiko ir žymi Kretingos gidė Diana, iki tol giminėje jau imta vadinti senmerge.
Tomas ir Ilona, Šv. Antano paveikslas bei prie poros pakabintas votas
Tomas ir Ilona, Šv. Antano paveikslas bei poros pakabintas votas / Domarkų asmeninio albumo ir BNS nuotr. koliažas

„Ką mėgstu pasakoti savo turistams, tai kad Šv. Antanas yra galingiausias pasaulyje advokatas. Jo galima prašyti bet ko, aišku, su geromis intencijomis. Dažniausiai žmonės meldžia sveikatos, nes tai – svarbiausias dalykas gyvenime. Taip pat, jei ką pameta, prašo surasti. Šv. Antanas globoja braškių augintojus. Visad sakau, jei kas vasarą norite gero braškių derliaus, kreipkitės į Šv. Antaną.

Dar pas mus, Žemaitijoje, sako, kad Šv. Antanas padeda mergoms vaikį susirasti, o vaikiams – mergą“, – 15min teigė žymi Kretingos gidė Diana Jomantaitė-Jonaitienė, kaip pati tikina, žinanti ne vieną stebuklingai skambančią istoriją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Jomantaitė-Jonaitienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Jomantaitė-Jonaitienė

Kartą iš dabar jau buvusio Kretingos bažnyčios klebono Antano ji išgirdo istoriją apie Tomą, kuris kreipėsi į Antaną, prašydamas jam surasti žmoną – juk šis tiek daug žmonių pažįsta. Kaip ir daugelis šiuolaikinių žmonių, Tomas ieškojo žmonos internetinėse pažinčių svetainėse, tačiau surasti mylimosios niekaip nesisekė.

Šv. Antanas yra galingiausias pasaulyje advokatas.

Kadangi klebonas Antanas – žodžių į vatą nevyniojanti asmenybė, tuomet, pasak Dianos, Tomui pasakęs, nesantis pažinčių agentūra, ir nukreipė į Šv. Antaną.

Karolinos Stažytės nuotr./Šv. Antano paveikslas Kretingos bažnyčioje
Karolinos Stažytės nuotr./Šv. Antano paveikslas Kretingos bažnyčioje

Ekskursijoje išgirdo apie save

Gidės žiniomis, Tomas meldėsi prie stebuklingo Šv. Antano paveikslo ir po kurio laiko pas kleboną pasirodė su sužadėtine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi