Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2023 07 11

Viešajai tvarkai užtikrinti pasitelkti tarnybiniai žirgai

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai deda daug pastangų, kad prižiūrimos teritorijos gyventojai ir svečiai jaustųsi saugiai, rašoma Vilniaus VPK pranešime spaudai.
Stiprinant saugumo jausmą Vilniaus Šeškinės, Viršuliškių, Pašilaičių mikrorajonuose, pareigūnai patruliuoja pasitelkę tarnybinius žirgus.
Stiprinant saugumo jausmą Vilniaus Šeškinės, Viršuliškių, Pašilaičių mikrorajonuose, pareigūnai patruliuoja pasitelkę tarnybinius žirgus. / Vilniaus VPK nuotr.

Viešoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, jog Šeškinės gyventojams didelį nerimą kelia narkotinių medžiagų platintojai ir juos vartojantys asmenys bei jų daromi viešosios tvarkos pažeidimai. Šiai problemai spręsti policijos pareigūnai skyrė didelį dėmesį – su gyventojais ir Vilniaus miesto savivaldybės atstovais buvo organizuotas ne vienas susitikimas minėtoms problemoms spręsti, o atlikus viešo bei neviešo pobūdžio veiksmus, Šeškinės ir kituose mikrorajonuose buvo sulaikyti asmenys, susiję su narkotinių medžiagų platinimu ir vartojimu.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnams talkino kolegos iš Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, Viešosios tvarkos valdybos Specialios parengties skyriaus ir Reagavimo valdybos, pareigūnai su tarnybiniais šunimis, taip pat Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai, policijos rėmėjai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Pastebėta, kad ir Viršuliškių miško parkas, šalia Čiobiškio ir Buivydiškių g., yra patogus asmenims, darantiems teisės pažeidimus – čia daug neapgenėtų medžių ir krūmų, kuriuose gali pasislėpti asocialūs bei linkę nusikalsti asmenys. Tikslinių prevencinių ir policinių priemonių metu parke pastebėta išmėtytų ir paslėptų švirkštų, narkotinių medžiagų įpakavimų, alkoholinius gėrimus vartojančių bei šiukšlinančių asmenų.

Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai ir šiai opiai problemai spręsti organizavo susitikimą su Vilniaus miesto savivaldybės atstovais. Susitikimo metu aptarti parko šiukšlių ir pavojingų atliekų surinkimo bei augmenijos genėjimo klausimai. Atlikus genėjimo darbus ir pagerėjus parko matomumui, policija galės naudoti turimas inovatyvias technologines priemones.

Policija jau sustiprino patruliavimą, o nuo birželio mėnesio prevencines ir policines priemones vykdo ir Reagavimo valdybos pareigūnai su tarnybiniais žirgais – keturkojai pagalbininkai jau patruliuoja Viršuliškių miško parke, įvairiose Šeškinės mikrorajono vietose, apsilanko ir Pašilaičiuose.

Policijos nuolat vykdomų policinių ir prevencinių priemonių dėka sostinės gyventojai ir svečiai gali jaustis saugesni

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius