Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 15

Arčiausiai jūros veikiančiame viešbutyje – nostalgijos žiupsnis bei kambariai „tik suaugusiems“

„150 metrų iki jūros“ – plakatas, Palangoje jau tapęs chrestomatiniu juokeliu, kai išsinuomojęs tokį būstą sužinai, kad klampoti iki pliažo iš tikro teks kilometrą ar du. Tačiau nuo 51-erius metus Šventojoje veikiančių „Auksinių kopų“ iki Baltijos krantų išties – vos žingsnis, o tiksliau – vos 50 metrų. Čia kambariuose girdisi jūros ošimas, nuomojami A formos namukai su voniomis po atviru dangumi, o šiemet duris atvėrė net kambariai „tik suaugusiems“.
Liuda Znaidauskienė ir jos valdomas viešbutis „Auksinės kopos“
Liuda Znaidauskienė ir jos valdomas viešbutis „Auksinės kopos“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kai prieš 30 metų kaunietis Minvydas Znaidauskas atvyko buriuoti į Šventąją, jis nesitikėjo, jog įsigys iki tol Žemės ūkio ministerijai priklausiusius, nuo 1972 metų prie pat kopų veikusius poilsio namus.

„Čia buvo mano vyro buriavimo vieta. Buriuotojui juk svarbus atstumas iki jūros, kad inventoriaus nereiktų toli neštis, – šyptelėjo viešbučio savininkė bei Minvydo žmona Liuda Znaidauskienė. – Poilsio namai prieš tuos 30 metų buvo amžiuje, juos reikėjo rekonstruoti. Bet tuomet dar nebuvo tam poreikio, nebuvo pasiruošusi rinka, žmonės, o ir mes patys.

Mūsų verslas, visa įmonių grupė – Kaune, užsiimame NT, vystome kvartalus. Į Šventąją atvažiuodavome atostogauti, kol galiausiai nenusprendėme, kad čia taip smagu ir gera, jog reikėtų į viešbutį sudėti viską. Norėjosi, kad tą atmosferą pajustų ir kiti. Vaikai atėjo į verslą, perėmė dalį jo Kaune, atsirado laiko ir noro perduoti visą savo patirtį Šventojoje. Tos patirties keliaudami po pasaulį daug sukaupėme.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Liuda Znaidauskienė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Liuda Znaidauskienė

Kaip prisiminė pats Minvydas, prieš 30 metų valstybė ieškojo ne kas daug už „Auksines kopas“ galėtų sumokėti, o kas tiesiog greičiau perimtų jas valdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito