Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 26 /18:38

Viktorija Čmilytė-Nielsen: R.Karbauskis man siūlė tapti Seimo pirmininke, bet atsisakiau

Liberalų sąjūdžio pirmininke šeštadienį išrinkta Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen feisbuke pripažino šią savaitę sulaukusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio pasiūlymo tapti Seimo pirmininke, tačiau jo atsisakiusi.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Ramūnas Karbauskis
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo poziciją ji rašo nutarusi išdėstyti dėl to, kad žurnalistai ėmė klausinėti apie šią savaitę vykusį pokalbį su Ramūnu Karbauskiu.

„Pasitarusi su savo frakcijos nariais, nutariau atsisakyti man pasiūlytos Seimo pirmininko pozicijos“, – pranešė V.Čmilytė-Nielsen.

Nepaisant to, Seimo narė sako mananti, kad susidariusi situacija su Seimo pirmininku yra beprecedentė. Tai esą iliustravo ir trečiadienį vykęs Seimo valdybos posėdis, kai daugumai priklausantys valdybos nariai nenorėjo išleisti nenorėjo išleisti Seimo pirmininko į kelionę, kurioje jis turėtų reprezentuoti mūsų valstybę ir Seimą.

„Apmaudu, kad valdančiųjų klaidos ir toliau menkina Seimo reputaciją, tačiau mano vadovaujama Liberalų sąjūdžio frakcija netaps įrankiu sprendžiant valdančiųjų problemas“, – aiškina ji.

15min Liberalų sąjūdžio pirmininkė nurodė R.Karbauskio pasiūlymą tapti Seimo pirmininke išgirdusi antradienį, kai LVŽS pirmininkas susitikti pakvietė ją ir Eugenijų Gentvilą.

„Tiesiog ir buvo toks siūlymas“, – į detales, kaip toks pasiūlymas nuskambėjo, nenorėjo leistis ji.

Savo frakcijai R.Karbauskio vilionę parlamentarė išdėstė ketvirtadienį. Ji nutarė, kad posto reikia atsisakyti ir savo rankomis valdančiųjų problemų nespręsti.

Klausiama, kaip mano, kodėl pasiūlymas tapti Seimo pirmininke buvo pateiktas būtent jai, V.Čmilytė-Nielsen, į kalbas nesileido. Esą to reikia klausti R.Karbauskio.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė patikino, kad galbūt tokiu būdu LVŽS vadovas bandė susirinkti balsų V.Pranckiečio atstatydinimui, tačiau, pasak jos, liberalai nuomonės nekeičia ir tokiame balsavime nedalyvaus.

Su R.Karbauskiu 15min ketvirtadienį vakare susisiekti nepavyko.

Tai – ne pirmas kartas, kai LVŽS į svarbius postus Seime „pasirenka“ liberalus. Pernai rugsėjo pabaigoje Liberalų sąjūdis buvo nutaręs Seimo vicepirmininke siūlyti dabar partiją palikusią Aušrinę Armonaitę, tačiau Seimo pirmininko pavaduotoju buvo teiktas ir tapo Jonas Liesys.

Tuomet „valstiečių“ valią vykdė Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

„Kitos išeities Seimo pirmininkas nedavė. Vakar Seimo salėje jis perėjo per frakcijos narius ir mums su A.Armonaite pasakė: nepykit, bet jūsų negalėsiu teikti, – tuomet pasakojo E.Gentvilas. Pasak jo, nesutikti liberalai negalėjo, nes būtų postą išvis praradę. – Seimo pirmininkas jau net nepasitaręs buvo paruošęs teikti potvarkį Seimo plenariniam posėdžiui ir atėjęs į mūsų frakciją pasakė: aš siūlysiu Liesį“.

15min primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga jau kelis mėnesius neteikia Seimui balsavimo dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, nors tikina, kad parašai tam yra surinkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito