Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 23

Vilniaus apygardos teismas grįžta prie P.Gražulio piktnaudžiavimo bylos

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį planuoja toliau nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje piktnaudžiavimu kaltinamas Seimo narys Petras Gražulis.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketinama pradėti liudytojų apklausą, po jų parodymus žada duoti ir parlamentaras. Jis savo kaltės nepripažįsta.

„Žinau, suprantu (kaltinimus – BNS), naujų kaltinimų nėra, kaltas nesijaučiu, naudos jokios absoliučiai negavau“, – per Vilniaus apygardos teismo posėdį birželį sakė politikas.

Generalinė prokuratūra kaltina P.Gražulį nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis esą siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Prokurorų teigimu, P.Gražulis veikė bendrovės „Judex“ tuometinio generalinio direktoriaus Rimanto Kičo ir bendrovės komercijos direktorės Patricijos Pachomovaitės prašymu. Pastaroji dirbo ir jo padėjėja Seime.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Judex“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Judex“

Politikas, įtariama, tuometinį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovą Joną Milių prašė veikti „Judex“ interesais, kad nebūtų uždrausta eksportuoti „Judex“ produkciją į Rusiją į Baltarusiją.

Anot teisėsaugos, už savo veiksmus P.Gražulis, būdamas Seimo nariu, iš privačios bendrovės galbūt gavo turtinės naudos: bendrovės lėšų, neatlygintinai naudojosi lizinguojamu bendrovės automobiliu, kuro kortelėmis, už bendrovės lėšas nupirktais skrydžių bilietais į Stokholmą, Londoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito