Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 15

Pažadai Vilniaus vairuotojams nesipildo: poilsio namelių arba nėra, arba jie užrakinti

Praėjo beveik metai po „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) darbuotojų streiko. Kelias savaites sostinės gatvėmis važinėjo mažiau autobusų, o streikas baigėsi prieš Kalėdas susitarus dėl sąlygų. Tačiau per metus kai kurie pažadėti dalykai taip ir nebuvo įvykdyti, tikina streikavusios profesinės sąjungos vadovas. Patys vairuotojai pirštais bado į jiems skirtus, bet taip ir nepabaigtus poilsio namelius.
Neatidarytas, bet jau niokojamas poilsio namelis vairuotojams Ateities gatvėje
Neatidarytas, bet jau niokojamas poilsio namelis vairuotojams Ateities gatvėje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Po pirmojo kitų įrengimas įstrigo

Galutinėse kai kurių Vilniaus viešojo transporto maršrutų stotelėse maždaug prieš dvejus metus suplanuoti vairuotojų poilsiui skirti nameliai. 2021 metų pabaigoje VVT skambiai pristatė pirmąjį poilsio ir pietų namelį Skalvių žiede.

„Tai naujo dizaino moduliniai nameliai, kurie yra aprūpinti baldais ir kitais patogumais. Pirmasis pietų ir poilsio namelis, esantis Skalvių žiedo galinėje stotelėje, jau pastatytas ir įrengtas, atidarymas planuojamas jau šį ketvirtadienį.

Per 2022 metus ketinama pastatyti dar 5 tokio pobūdžio namelius su visais patogumais“, – tuomet pranešime spaudai teigė VVT.

Ir citavo bendrovės generalinį direktorių Darių Aleknavičių: „Tai dar vienas didelis žingsnis link mūsų darbuotojų darbo sąlygų gerinimo. Šie moduliniai poilsio ir pietų nameliai bus įrengti su visais reikiamais patogumais. Per 2022 metus planuojame pastatyti dar 5 namelius, kuriuose per vieną darbo dieną gali apsilankyti iki 100 vairuotojų skirtingu metu.“

Per 2022-uosius žadėta naujus poilsio ir pietų namelius statyti Fabijoniškėse, Naujojoje Vilnioje, Santariškėse, Pilaitėje ir stoties teritorijoje esančiose galustotėse.

VVT nuotr./Poilsio namelis
VVT nuotr./Poilsio namelis

„Pamiršo raktelį“

Tačiau į pabaigą artėja ir 2023-ieji, o namelių toli gražu nėra tiek, kiek buvo žadėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas