Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 21 /18:34

Dujotiekio avarija Vilniaus centre likviduota: gyventojams siųstas skubus įspėjimas, ribotas eismas

Vilniečiai ir sostinės svečiai sulaukė įspėjimų apie dujotiekio avariją miesto centre. Buvo ribojamas eismas, net prašyta nenaudoti buitinių elektros prietaisų. Maždaug per valandą ekstremalaus įvykio padariniai likviduoti, tuo pačiu atnaujintas ir eismas. Dujų avarinės tarnybos darbuotojai penktadienio vakarą Vilniuje atnaujino dujų tiekimą visiems vartotojams.

„Atnaujinome dujų tiekimą visiems vartotojams. Paskutiniai pajungimai atlikti apie 17 valandą“, – BNS informavo valstybės valdomos „Ignitis grupės“ elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės ESO atstovė Rasa Juodkienė.

Prieš tai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) penktadienį vidurdienį masiškai ir skubiai buvo informavęs gyventojus apie šią ekstremalią situaciją.

Žygimantų gatvėje įvyko dujotiekio avarija, žmonėms buvo patariama nebūti lauke, vengti atviros ugnies, net elektros prietaisų naudojimo.

„ESO dujų avarinė tarnyba operatyviai lokalizavo dujų nuotėkį –užsuko dujų sklendę“, – rašoma valstybės valdomos „Ignitis grupės“ elektros ir gamtinių dujų skirstymo bendrovės ESO atstovės Rasos Juodkienės atsakyme BNS.

Įspėjimai – į mobiliuosius

„PAGD informuoja, kad Vilniaus m. Žygimantų g. 12A įvyko dujotiekio avarija. Rekomenduojame užsidaryt langus, vengti buvimo lauke, nenaudoti atviros ugnies šaltinio, vengti elektros prietaisų naudojimo“, – tokio turinio pranešimus daugelis vilniečių gavo į savo mobiliuosius telefonus.

Ekskavatorius, kasdamas žemę, tikriausiai pažeidė dujų vamzdį.

„11.26 val. ugniagesiai gavo pranešimą apie įvykį, buvo pranešta, kad ekskavatorius, kasdamas žemę, galimai pažeidė dujų vamzdį, galimai yra dujų nuotėkis. Atvykus ugniagesiams, buvo jaučiamas dujų kvapas, buvo priimtas sprendimas evakuoti žmones iš statybvietės“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

Pasak jos, Tilto ir Žygimantų gatvėse ribojamas eismas, aplinkinių pastatų darbuotojai raginami užsidaryti langus.

Žygimantų gatvėje laikinai negali kursuoti viešasis transportas, fiksuota keliolika sustojusių troleibusų bei autobusų.

„Sklinda kažkokie keisti garsai“, – pranešė vienas skaitytojas.

Pasak liudininkų, visa įvykio teritorija atitverta, pradžioje buvo atvykęs vienas ugniagesių sunkvežimis, vienas jų štabo automobilis, viena greitoji ir keli policijos automobiliai.

„Sklinda kažkokie keisti garsai“, – 15min pranešė vienas netoliese buvęs vilnietis.

Įvykio liudininkės Renatos nuotr./Įvykio vietoje
Įvykio liudininkės Renatos nuotr./Įvykio vietoje

„Pagal garsą spaudimas nemenkas. Užstrigau, jaučiu, ilgam. Stovim, kvėpuojam, laukiam“, – socialiniame tinkle įspūdžiais pasidalijo ir tuo pačiu pasiguodė vilnietė Renata.

Suprasti akimirksniu

  • Aktualus pirminis pranešimas ir šiuo atveju buvo išplatintas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą (GPIS). kuri veikia visų trijų mobiliojo ryšio operatorių Bitė Lietuva, Telia, Tele2 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE) tinkluose.
  • Perspėjimo pranešimus gali priimti tie telefonai, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad apie įvykį tarnyboms pranešęs asmuo girdėjo sprogimą, jis matė dūmus. Apie įvykį buvo informuoti medikai, ugniagesiai ir policija.

„Eismas Žygimantų gatve uždarytas, ir link statybvietės uždarytas, uždarytas ir praėjimas Tilto gatve link statybvietės“, – BNS sakė policijos atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas