Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 12

Vilniaus įmonių vadovais tapę buvę Almos Vaitkunskienės pavaldiniai nerado kito darbo

Vis daugiau abejonių kelia buvusių savivaldybės administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės bendradarbių banke „Citadele“ įdarbinimas savivaldybės įmonių vadovais. Aiškėja, kad prieš gaudami šias pareigas jie buvo bedarbiai, iš „Citadele“ po A.Vaitkunskienės pasitraukimo išėję „į niekur“.
alma vaitkunskienė
Alma Vaitkunskienė

15min.lt paskelbus, kad savivaldybės įmonei „Vilniaus miesto būstas“ ėmė vadovauti buvęs „Citadele faktoringas ir lizingas“ vadovas Tadas Balsevičius, o bendrovei „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ (VGAET) – buvęs „Citadele“ banko Verslo bankininkystės departamento vadovas Sigitas Mocevičius, kilo triukšmas. 

Remigijus Šimašius po publikacijos 15min.lt sakė, kad viskas vyko skaidriai ir aiškiai, o dėl sąžiningumo šiuo atveju „galintis galvą guldyti“. 

A.Vaitkunskienė buvo „Citadele“ valdybos pirmininke ir administracijos direktore, o tai kelia klausimų dėl skaidrumo, kurį nuolat pabrėžia sostinės valdžia. 

Vilniaus meras Remigijus Šimašius po publikacijos 15min.lt sakė, kad viskas vyko skaidriai ir aiškiai, o dėl sąžiningumo šiuo atveju „galintis galvą guldyti“. 

Tačiau aiškėja, kad buvę administracijos direktorės bendradarbiai nebuvo tie ekspertai, kurie dėl miesto gerovės atsisakė gerai apmokamo darbo banke – jie tiesiog neturėjo kitų variantų. 

Išėję iš banko ieškojo darbo 

15min.lt pavyko sužinoti, kad netrukus po to, kai 2014 metų rugsėjį A.Vaitkunskienė pasitraukė iš „Citadele” banko valdybos pirmininkės ir administracijos vadovės pareigų, banke įvyko reorganizacija. 

Jos metu bankas atsisveikino su T.Balsevičiumi ir S.Mocevičiumi.

Abu jie pabrėžia, kad nebuvo atleisti: išsiskyrimas įvyko šalių susitarimu.

Tiesa, abu jie pabrėžia, kad nebuvo atleisti: išsiskyrimas įvyko šalių susitarimu. 

Tačiau iškart po išėjimo jie alternatyvių variantų neturėjo ir darbo nerado iki tol, kol negavo pareigų savivaldybės žinioje esančiose įmonėse. 

Darbo nerado pusmetį

T.Balsevičius iš „Citadele“ išėjo gegužę, o į pareigas įmonėje „Vilniaus miesto būstas“ buvo paskirtas spalio 12 dieną. 

Beje, darbo sutartį su juo sudarė  Administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Darulis, kaip socialiniame tinkle „Facebook“ paaiškino sostinės mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas, „dėl A.Vaitkunskienės galimo interesų konflikto rizikos“. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Vilniaus miesto savivaldybė

Bet tikrai nebuvau atleistas. Buvo pasiūlytos sąlygos, kurios man tiko, ir mes nutraukėme santykius šalių susitarimu.

T.Balsevičius 15min.lt sakė, kad iš „Citadele“ jis išėjo šalių susitarimu. 

„Atleidimo priežastis buvo šalių susitarimas, mes paprasčiausiai susitarėme ir abiem šalims priimtinomis sąlygomis darbo santykiai buvo nutraukti, – paaiškino jis. – Kad reorganizacijas darė, tai gal ir darė, ten daug žmonių pajudėjo tada. Bet tikrai nebuvau atleistas. Buvo pasiūlytos sąlygos, kurios man tiko, ir mes nutraukėme santykius šalių susitarimu.“

Pašnekovas pripažino, kad naujo darbo iki „Vilniaus miesto būsto“ jis nerado: „Ieškojausi darbo per įvairius variantus. Ir čia buvo tas variantas, kurį radau. Buvo konkursas paskelbtas rugpjūčio mėnesį, dalyvavau.“

Tadas Balsevičius
Tadas Balsevičius

A.Vaitkunskienę pažįstu, negaliu slėpti“

Jis neigiamai atsakė į klausimą, ar dalyvauti šiame konkurse jam pasiūlė A.Vaitkunskienė.

„Tikrai nepasiūlė. Aš žiūrėjausi per įvairius internetinius portalus“, – sakė jis. 

Paklaustas, galbūt į „Citadele“ banką atėjo A.Vaitkunskienės kvietimu, T.Balsevičius sakė: „Kad aš A.Vaitkunskienę pažįstu, negaliu slėpti, nes mes kartu esame dirbę. Bet kad būtų kažkokios protekcijos, tikrai to nebuvo.“

S.Mocevičius: priekaištų dėl darbo kokybės neturėjau

VGAET vadovas S.Mocevičius 15min.lt taip pat teigė su buvusia darboviete „Citadele“  išsiskyręs šalių susitarimu.

AAEAAQAAAAAAAADFAAAAJDlkZTM5N2ZjLTgyYzYtNGJhNy1iYjAwLTk1MmRjNWE2YTQ3NA

Paklaustas, ar jam nebuvo pasiūlyta išeiti iš banko, jis dar kartą pakartojo, kad buvo susitarta: „Kodėl aš išėjau, motyvai buvo įvairūs. Aš toje darbovietėje dirbau daugiau kaip aštuonerius metus, susitarėme taip, kaip priklauso pagal įstatymus – abi pusės rado bendrą sutarimą. Jokių priekaištų dėl darbo kokybės ar rezultatų tikrai nebuvo.“

Tačiau jis pripažino, kad prieš išeidamas iš „Citadele“ kitų darbo variantų neturėjo. 

„Ieškojau visų darbo pasiūlymų rinkoje, kurie buvo, buvau taip pat nusiuntęs savo CV į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją. Tuo metu individualiai užsiėmiau konsultavimu“, – teigė pašnekovas. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Darulis, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Arvydas Darulis, Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas

„Kvietimą kandidatuoti išgirdau iš A.Darulio“

Paklaustas apie A.Vaitkunskienę jis teigė su ja 8 metus dirbęs kartu, tačiau pabrėžė, kad į pareigas kandidatavo per bendrovės VGAET valdybą, nes ji rinkosi vadovą. 

Tiesa, VGAET valdybai vadovauja tas pats A.Vaitkunskienės pavaduotojas, padėjęs parašą ant T.Balsevičiaus darbo sutarties – A.Darulis. 

Tiesa, VGAET valdybai vadovauja tas pats A.Vaitkunskienės pavaduotojas, padėjęs parašą ant T.Balsevičiaus darbo sutarties – A.Darulis. 

„Kvietimą kandidatuoti išgirdau iš valdybos pirmininko Arvydo Darulio. Jis pakvietė pristatyti mano požiūrį į įmonę, jos viziją, ką galima būtų padaryti“, – sakė pašnekovas. 

A.Vaitkunskienė anksčiau 15min.lt dievagojosi nieko bendro neturinti su buvusių pavaldinių įdarbinimu. 

Ji aiškino, kad negalima uždrausti kokiam nors asmeniui kandidatuoti į pareigas savivaldybės įmonėse vien todėl, kad jis yra dirbęs su ja vienoje organizacijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas