Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Vilniaus Kalėdų eglė – dovanota vilniečių: kėlė grėsmę trijų sklypų gyventojams

Vilnius jau penktadienį, pirmąją kalendorinės žiemos dieną, įžiebs pagrindinę miesto ir šalies Kalėdų eglę Katedros aikštėje. Šiemet sostinę papuoš gyva eglė, tokios Vilnius neturėjo jau nuo 2009-ųjų Kalėdų. Tuomet šalia katedros varpinės irgi stovėjo eglė iš miško, o pagrindinė šventė vyko ne čia, o prie Rotušės, kur irgi buvo įžiebta dar viena kalėdinė eglė.
Į Vilniaus Katedros aikštę atvežta gyva Kalėdų eglė
Į Vilniaus Katedros aikštę atvežta gyva Kalėdų eglė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilnius pagrindinės Kalėdų eglės įžiebimą ir visų „Kalėdos sostinėje 2023“ renginių ciklo atidarymą suplanavo simboliškai – kartu su pagal kalendorių pasidedančia žiema.

Gruodžio 1-osios vidurdienį Katedros aikštėje atsidarys Kalėdų miestelis, popiet į pirmąjį reisą išvažiuos Kalėdinis traukinukas, o vakare bus įžiebta pagrindinė sostinės Kalėdų eglė.

Visų vilnietiškos Kalėdų eglės paslapčių jos puošėjai ir Vilniaus miesto savivaldybė neatskleidžia iki pat galo. Aišku tik tiek, kad po daugiau nei dešimtmečio Katedros aikštėje bus ne eglių šakomis puošta konstrukcija, o natūrali eglė. Ji čia stovės iki pat sausio 7-osios.

Šiemet daug Lietuvos miestų statosi būtent tokias – natūralias – egles. Klaipėda išlaiko šią idėją, šiemet uostamiestį puoš klaipėdiečių Loretos ir Arūno Bentų padovanota, daugiau nei 10 metrų aukščio eglė. Taisyklingai nuaugusią sklypo kampe savininkai pasodino 2000 metais.

Iš Vilniaus pakraščio

Vilnietiškoji eglė – daugiau nei 16 metrų aukščio.

„Kalėdų eglė į Katedros aikštę atkeliavo iš Vilniaus pakraščio. Ties trijų sklypų riba augusi daugiau nei 16 metrų aukščio eglė kėlė grėsmę sklypo, kuriame ji augo, savininko ir kaimynų saugumui. Savininkas mielai eglutę padovanojo Vilniui“, – apie tai, iš kur atkeliavo ši eglė, sako Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas