Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 11 /14:08

Vilniaus miesto savivaldybė atšaukia visus suderintus leidimus gyventojų susirinkimams

Po antradienį vykusio mitingo prie Seimo, Vilniaus miesto savivaldybė pranešė atšaukianti visus iki šiol suderintus leidimus susirinkimų renginiams. Savivaldybė dėl susirinkimų organizatorių taip pat kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD).
Protestas prieš Galimybių pasą
Protestas prieš Galimybių pasą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Komerciniai, kultūriniai renginiai, kurie buvo suplanuoti, vyks, bet pagal susirinkimų įstatymą išduoti leidimai bus peržiūrėti“, – žurnalistams sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojas Adomas Bužinskas.

Artimiausias toks renginys turėjo vykti dar rugsėjį. Pasak A.Bužinsko, nors jo organizatoriai ir kiti, tačiau idėjos panašios į mitingavusiųjų antradienį.

„Jų yra keletas šiuo metu išduota į priekį, tai visi bus peržiūrėti. Yra vienas leidimas ir 2022 metams – ir jį peržiūrėsime. Tai įvairiausi renginiai – nuo žmonių, protestuojančių prieš vakcinas, iki žmonių, protestuojančių dėl žmogaus teisių Baltarusijoje (...) Artimiausias, kuris mums kelia šiokį tokį neramumą, rugsėjo 10 dieną – jam išduotas leidimas, kurį atšaukėme“, – kalbėjo A.Bužinskas.

Vilniaus miesto savivaldybė dėl antradienio įvykių ir jau praėjusių mitingų organizatorių raštu kreipėsi į VSD.

„Paprašėme įvertinti buvusių, būsimų mitingų dalyvius, organizatorius, kad tai padėtų priimti sprendimus“, – pridėjo A.Bužinskas.

Šiuo metu galiojantis Susirinkimų įstatymas riboja savivaldybių galimybes priimti sprendimus, mano A.Bužinskas. Todėl kreiptasi į Seimą su įstatymo pakeitimais: „Jie įgalios savivaldybes priimti sprendimus ir turėti kažkokią atsakomybę žmonėms, jei jie tų sprendimų nevykdo.“

Pasak A.Bužinsko, dabar savivaldybė įgaliota tik išduoti leidimą, tačiau, esant reikiamybei, daugiau veiksmų imtis ar baudų išrašyti negali.

Kaip trečiadienį paskelbė savivaldybė, visi prašymai bus nagrinėjami iš naujo, konsultuojantis su policija ir kitomis institucijomis.

Sprendimas priimtas po to, kai antradienį prie Seimo vykęs mitingas vakare virto riaušėmis.

Apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę į sankcionuotą mitingą prie Seimo Vilniuje protestuoti prieš Vyriausybės planuojamus ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos. Įvykio metu nukentėjo 15 pareigūnų.

Dėl riaušių pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikyti 26 žmonės.

VIDEO: Prie Seimo – mitingas prieš COVID-19 ribojimus ir kitas valdančiųjų iniciatyvas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas