Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15

Vilniaus priemiesčio gyventojai skundžiasi dėl vandens: kokybė prasta, o kai dingsta – pagalbos neprisišauksi

Vilniaus rajono Grigaičių, kurie yra sostinės pašonėje, gyventojai sako nuolat kenčiantys dėl problemų su vandeniu. Jo kokybė prasta, slėgis mažas, o įvykus avarijai žmonės esą paliekami nežinioje. Anot vienos gyventojos, vandentiekiu besirūpinančios bendrovės „Nemėžio komunalininkas“ avarinė tarnyba dirba tik darbo metu. Rajono savivaldybės atstovai su tokia kritika sutikti nelinkę, tačiau pripažįsta – vandentiekis senas ir prastos būklės.
Grigaičiai
Grigaičiai / Šarūno Šimkaus nuotr.

Grigaičiai yra kaimas šalia Vilniaus, Naujosios Vilnios kaimynystėje. Pastaraisiais metais, kaip ir visi sostinės priemiesčiai, jis išsiplėtė. Tad ir problemų padaugėjo.

Skundžiasi ir vandeniu, ir aptarnavimu

Kaip 15min pasakojo čia gyvenanti Kristina K., vietos bendruomenės nariai esą jau ne pirmus metus kovoja su „Nemėžio komunalininku“, kad įmonė pagaliau pradėtų greičiau dirbti nutikus kokiai netikėtai situacijai.

„Jau ne pirmus metus kovojame su jais. Vandens kokybė prasta, vandens slėgis mažas. O įvykus avarijai žmonės paliekami nežinioje. Baigėsi darbo valandos, baigėsi ir avarijos šalinimo darbai.

Žmonės apie avarija neinformuojami, grįžta po darbų, mokyklų ir negali nei atsigerti, nei nusiprausti“, – skundėsi moteris.

Pastaroji avarija įvyko rugsėjo 9-osios naktį – ryte namuose jau nebuvo vandens.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Geriamo vandens čiaupas

„Dienos metu vanduo buvo atsiradęs, vos bėgo iš čiaupo. Po to vėl dingo. Skambinam į tarnybą, jie atsako, kad įvyko avarija. Klausiam, ar šalinama, sako – šiandien jau nebe, ryt pradėsim.

Šioje įmonėje darbų avarijos šalinamos tik darbo metu, o žmonės pakentės. Jų tinklalapį randame tokią informaciją: „2024 09 09 Grigaičių k. gyventojų dėmesiui! Informuojame, kad rugsėjo mėn. 10 d. dėl vandentiekio tinklo avarijos Grigaičių k. galimas geriamojo vandens tiekimo nutraukimas arba sumažėjęs slėgis. Atsiprašome už sukeltus nepatogumus.“

Dieną vanduo buvo atsiradęs, vos bėgo iš čiaupo. Po to vėl dingo. Skambinam į tarnybą, jie atsako, kad įvyko avarija. Klausiam, ar šalinama, sako – šiandien jau nebe, ryt.

Tai pagal juos tik rytoj neturėsime vandens, pagal mus jau šiandien neturime“, – pirmadienio vakarą piktinosi Kristina.

Antradienį vandentiekis buvo remontuojamas.

Laukia „Vilniaus vandenų“

Kristina sako, kad kartu su kaimynais labai laukia, kada pagaliau bus baigti naujos „Vilniaus vandenų“ trasos tiesimo darbai ir jie galės prie tos trasos prisijungti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas