Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
17:08

LSDP rinkimų štabo vadovą R.Duchnevičių nustebino jo partijos parama W.Urbanui: aš nebuvau informuotas

Prieš antrąjį Seimo rinkimų turą rinkimų kova nuožmėja. Kandidatai stengiasi pritraukti kuo daugiau rinkėjų, taip pat – ir su kitų partijų ar jų atstovų parama. Tačiau Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderės Vilijos Blinkevičiūtės išsakyta parama Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) kandidatams gerokai nustebino Vilniaus rajono merą Robertą Duchnevičių, kuris yra ir LSDP rinkimų štabo vadovas. Jis sako, kad toks sprendimas dėl paramos su juo nederintas.
Robertas Duchnevičius, Vilija Blinkevičiūtė
Robertas Duchnevičius, Vilija Blinkevičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Parėmė ir socialdemokratų lyderė

Kaip 15min jau rašė, trijose Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone esančiose vienmandatėse apygardose į antrą turą patekę LLRA-KŠS atstovai sulaukė būsimą centro kairės koaliciją ketinančių burti partijų lyderių palaikymo.

Ar tokiu būdu stengiamasi pritraukti papildomus balsus būsimai valdančiai daugumai, kol kas niekas garsiai neįvardija.

Bet Riešės apygardoje kandidatuojantis LLRA-KŠS atstovas Waldemaras Urbanas skelbia, kad jį palaiko Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis, su „valstiečių“ sąrašu kandidatavęs ir į Seimą patekęs Ignas Vėgėlė, „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis bei buvęs Lietuvos regionų partijos kandidatas šioje apygardoje Nerijus Svitojus.

Nors kaip tik Vilniaus rajono savivaldybės merų rinkimuose visos politinės jėgos buvo susivienijusios ir rėmė dabartinį merą socialdemokratą Robertą Duchnevičių, kai jis antrame ture grūmėsi su tuo pačiu W.Urbanu. Dabar tie patys socialdemokratai, tiesa, ne R.Duchnevičiaus vardu, remia ne dešiniųjų kandidatę, o tą patį buvusi konkurentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito