Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 22

Vilniaus rajono mero patarėjas – buvęs S.Skvernelio partijos narys ir frakcijos atstovas spaudai

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius paskelbė, kad nuo pirmadienio jo patarėjų komandoje darbą pradeda Kęstutis Butvydas. Iki šiol jis dirbo Seime, buvo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos atstovas spaudai, jis taip pat buvo ir šios partijos steigėjas bei narys, tačiau praeitą savaitę paskelbė iš partijos besitraukiąs.
Kęstutis Butvydas ir Robertas Duchnevičius
Kęstutis Butvydas ir Robertas Duchnevičius / R.Duchnevičiaus feisbuko nuotr.

Tiesioginiuose merų rinkimuose kovą laimėjęs Vilniaus rajone socialdemokratas Robertas Duchnevičius toliau formuoja savo komandą.

Pirmadienį jis paskelbė, kad jo patarėju tampa K.Butvydas, pastaruoju metu dirbęs Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovu spaudai ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ koordinatoriumi komunikacijai.

„Nors su Kęstučiu prieš tai neteko darbuotis, tačiau mano sprendimui didelę reikšmę padarė įvairių žmonių rekomendacijos ir paties naujojo patarėjo asmeninės savybės mūsų pokalbio metu.

Vertinu jo ilgametę patirtį ryšių su visuomene srityje, kurioje didžiąją dalį sudaro politinė komunikacija, taip pat teisės magistro išsilavinimą.

Kęstutis Klaipėdoje ėjo teismų atstovo spaudai pareigas, atvykęs gyventi į Vilnių dirbo Vyriausybės kanceliarijoje, švietimo, mokslo ir sporto ministro patarėju, o paskutinė darbovietė buvo Seimas, kuriame kuravo demokratų frakcijos komunikaciją.

Dėl paskutinio profesinio fakto suprantu, kad daug kam gali kilti klausimų. Tačiau aš pirmiausia žiūriu ne į žmogaus politines pažiūras, nors šiuo atveju jos labai sutampa, bet į asmenines savybes ir profesinę kompetenciją. Todėl bent jau šiandien aš Kęstučiu visiškai pasitikiu“, – feisbuke rašė meras.

Pats K.Butvydas praeitą savaitę pranešė paliekąs pareigas Seime ir partijoje, taip pat pasitraukęs ir iš partijos.

„Darbas savivaldoje man bus naujas ir įdomus iššūkis. Dirbsiu didžiausiame Lietuvos rajone pagal gyventojų skaičių, kuris sparčiai auga, todėl puikiai suprantu tenkančią atsakomybę.

Kaip ir iki šiol, kursiu atvirą ir nuoširdų ryšį su gyventojais, stiprinsiu savivaldybės ryšį ir atskaitomybę žmonėms.

Šiuo metu nepriklausau jokiai partijai ir artimiausiu metu neketinu stoti. O kaip bus ateityje, žiūrėsiu“, – apie naujas pareigas feisbuke rašė K.Butvydas.

R.Duchnevičius yra paskyręs administracijos direktorių, juo tapo buvęs susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius.

Gegužės 26 dieną numatomame Vilniaus rajono tarybos posėdyje meras ketina teikti ir vicemero kandidatūrą – jis siūlo savo partietį Algį Vaitkevičių.

Šiuo metu R.Duchnevičius turi šešis patarėjus. Tarp jų – ir buvusi Vilniaus tarybos narė Agnė Andriulytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas