Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
04 23

Skundai dėl Nacionalinės žemės tarnybos darbo: „Vilniaus apygardos skyrius tiesiog neveikia“

Jau kuris laikas Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Vilniaus apygardos skyrius dirba ne pilnu pajėgumu. Iš 42 etatų užpildyti čia vos 30, tad darbų apimtys kiekvienam darbuotojui milžiniškos, sako tarnybos atstovai. O reikalų dėl žemės turintys klientai pasipiktinę – esą gauti atsakymą „prašymų nagrinėjimas labai užtrunka“ tapo kasdiene norma, tad laukti tenka nepalyginamai ilgiau.
Nacionalinė Žemės Tarnyba
Nacionalinė Žemės Tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dėl itin didelio darbo krūvio ir išėjusių darbuotojų paliktų didelio skaičiaus neįvykdytų užduočių bei ribotų žmogiškųjų išteklių skaičiaus, prašymų nagrinėjimas labai užtrunka“, – tokie ir panašūs atsakymai pastaruoju metu vis pasiekia tuos žmones, kurie su vienokiu ar kitokiu klausimu kreipėsi į NŽT Vilniaus apygardos žemės tvarkymo ir administravimo skyrių.

Atsakymai migloti arba jų nėra

Žmonės pasipiktinę – laukti kelis kartus ilgiau, nei turėtų, jie priversti, nes tarnyba Vilniaus apygardoje turi per mažai darbuotojų. Arba, kaip sako kai kurie NŽT klientai, ir dirbantys žmonės nelabai išmano tai, ką privalėtų dirbti.

Gauni atsakymą, kad NŽT Vilniaus apygardos žemės tvarkymo ir administravimo skyriuje yra betvarkė, nėra darbuotojų, niekas nedirba ir yra priimta tokių žmonių, kurie tiesiog nesupranta, ką jiems reikia daryti.

Kaip 15min pasakojo vienas jo pavardės prašęs neskelbti vilnietis, dažnai turintys reikalų su NŽT, situacija šiame skyriuje yra labai bloga:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius