Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Rotary“ klubo prezidento inauguracija centre „Betanija“: šventė su prasmingu tikslu

Birželio 27 d. vakare socialiniame centre „Betanija“ įvyko neįprastas renginys – čia inauguruotas naujas Vilniaus „Rotary“ klubo prezidentas, o šventei skirtos lėšos paaukotos labiausiai stokojantiems. Šis renginys ne tik žymi naujos bendrystės pradžią, bet ir yra labai svarbus tiek klubui, tiek ir Carito socialinio centro bendruomenei, kurią jie remia, rašoma Carito pranešime spaudai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Vilniaus Rotary klubo nuotr.
Temos: 3 Rotary Parama Caritas

Pasak Vilniaus „Rotary“ klubo prezidento Tado Vilčinsko, mintį surengti šį renginį neįprastoje vietoje įkvėpė vienuolės Nijolės Sadūnaitės, kuri turėjo jautrią širdį visiems vargstantiems, gyvenimo pavyzdys skubėti daryti gera. „Palyginti su buvusiais renginiais, šįkart mūsų „Rotary“ klubas nusprendė surengti asketišką šventę, broliškai pabūti ir įprasminti tas lėšas, skirti jas tiems, kurie stokoja ir kuriems jų labiausiai reikia“, – mintimis dalijosi T.Vilčinskas.

Iškilmingam renginiui numatytos lėšos – 6 tūkst. eurų – bus paaukotos socialiniam centrui „Betanija“.

Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka
Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka

Vilniaus arkivyskupijos Carito direktorės Audronės Kairienės teigimu, labai simboliška, kad Vilniaus „Rotary“ klubas nusprendė tokia reikšminga proga surengti kuklią šventę „Betanijos“ valgykloje. „Drąsu pakviesti svečius į vietą, kurioje kasdien valgo minia skurde esančių žmonių. Labai džiaugiamės dėl tokio sprendimo ir atsigręžimo į vargstančius.

Viliuosi, kad toks sprendimas bus stiprus pagreitis tolimesniems gailestingumo darbams. Caritas daug metų teikia pagalbą įvairius gyvenimo sunkumus patiriantiems žmonėms. Kasdien esame su tais, kuriems mūsų reikia, o mūsų darbams reikia kiekvieno pagalbos – prisidėjimo laiku ar lėšomis“, – sako A.Kairienė.

„Rotary“ tikslas – padėti tiems, kuriems reikia pagalbos. Mūsų klubo himno vieni iš žodžių yra, jei kam sunku kely, padėt turi. Su „Rotary“ klubu gali padėti turėdamas didesnį užnugarį, suteikti stipresnę pagalbą tam, kam jos tikrai reikia. Šis gražus renginys – tai šių vertybių įtvirtinimas ir įprasminimas“, – teigia T.Vilčinskas.

Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka
Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka

Socialinio centro „Betanija“ valgykloje kasdien maistą gauna apie 250 žmonių, čia žmonės gali susitikti, pasikalbėti, gauti socialinių darbuotojų paslaugas, vyksta įvairūs renginiai – klasikinės muzikos koncertai, dailės terapijos užsiėmimai, filmų peržiūros.

„Šiandien valgote „Betanijos“ valgykloje. Įsivaizduokite – dabar esu kunigas, biblistas, teisininkas, keliaujantis po pasaulį, bet kažkada pats čia ateidavau valgyti. Kai mano mama neteko darbo, mes – trys vaikai – neturėjome maisto ir ėjome valgyti čia. Ne kiekvienas gatvės vaikas taps Biblijos daktaru, bet verta investuoti į kiekvieną, nes Dievas sudėlios mozaiką. Tai yra tikras perlas atrasti žmones“, – pasakojo šventėje dalyvavęs kunigas Mozė Mitkevičius.

„Tokia šventė „Betanijoje“ organizuojama pirmą kartą. Ypatingai gražu, kad inauguracijos dalyviai atsisako iškilmingos ir prašmatnios šventės, o vietoje to pasirenka bendrystę ir itin prasmingą paramą mūsų centrui. Žmonių kiekis pas mus visuomet būna itin didelis, ypač tomis dienomis, kai dalijame papildomą pagalbą maisto produktais.

Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka
Vilniaus Rotary klubo nuotr./Renginio akimirka

Kaip ir visada mūsų centrą lydi tam tikrų produktų stoka, bet galime pasidžiaugti, kad bendruomenės į pagalbos šauksmą atsiliepia itin jautriai ir aktyviai. Vertiname kiekvieną, kuris savo brangų laiką gali skirti meilės ir gerumo darbams. Mums tai labai palengvina kasdienybę“, – sako socialinio centro „Betanija“ vadovė Ingrida Radzevičė.

Vilniaus arkivyskupijos Carito socialiniame centre „Betanija“ jau daugiau kaip 30 metų pavalgyti ir nusiprausti susirenka tie, kurie neturi, kur daugiau ateiti. Čia Vilniaus miesto gyventojams suteikiama ne tik pagalba maistu ir higienos centro paslaugos, šiame centre žmonės turi galimybę kreiptis antstolių, socialinės išmokos, būsto, darbo paieškos ar kitais klausimais. Vien praėjusiais metais čia pagalbos sulaukė per 1000 žmonių, jiems padėjo 6 darbuotojai ir daugiau nei 200 savanorių.

Vilniaus „Rotary“ klubas yra vienas didžiausių šalyje, užsiimantis labdaros ir paramos projektais tiek Lietuvoje, tiek pasauliniu lygiu, ypač šiuo metu daug paramos skiriantis Ukrainai. Šiuo metu klube yra 43 aktyvūs nariai, tarp kurių daug įžymių verslininkų, mokslininkų ir politikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius