Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 15 /18:30

Vilniaus savivaldybė dėl Ž.Šilgalio veiksmų kreipėsi į prokuratūrą

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė kreipusis į Generalinę prokuratūrą dėl savivaldybės tarybos nario Žilvino Šilgalio elgesio. Prašoma, kad būtų įvertini jo veiksmai, „atskleidžiant konfidencialią informaciją trečiosioms šalims apie savivaldybės ketinamus vykdyti viešuosius pirkimus“.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Savivaldybė turi patikimos informacijos, kad Tarybos narys atskleidė planuojamo viešojo pirkimo vertę dar nepaskelbus viešojo pirkimo, taip sudarydamas sąlygas iškreipti konkurenciją ir tuo pačiu galimai sukeldamas žalą Vilniaus miesto savivaldybei, – rašoma savivaldybės žiniasklaidai išplatintame pranešime.

– Vilniaus mieto savivaldybės nuomone, tokie Tarybos nario veiksmai galėtų būti traktuojami kaip piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, todėl prašo Generalinės prokuratūros pradėti tyrimą ir imtis kitų teisės aktuose nustatytų veiksmų.“

Savivaldybė daugiau informacijos apie viešąjį pirkimą nenurodo.

Pirmadienį BNS paskelbė, kad Vilniaus savivaldybė, planuodama išlaidas viešiesiems pirkimams, numatė keliskart didinti sumą informacijos viešinimui. Anot BNS, savivaldybė į prokuratūrą dėl Ž.Šilgalio elgesio kreipėsi po klausimų apie minėtus pirkimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius pristatė savo sprendimą antrą kartą kandidatuoti į Vilniaus mero postą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Šimašius pristatė savo sprendimą antrą kartą kandidatuoti į Vilniaus mero postą

Ž.Šilgalis BNS sakė nesuprantantis kreipimosi, nes minima informacija yra prieinama visiems tarybos nariams. Jis didinamas išlaidas viešiesiems ryšiams sieja su rinkimais.

„Mano, kaip politiko nuomone, biudžeto pinigai naudojami tam, kad Remigijus Šimašius turėtų geresnes galimybes, kaip meras, kandidatuoti į mero rinkimus, kadangi jis eis su komitetu, partija pinigų neskirs, galimybės susirinkti biudžetus lieka ribotos. Todėl lieka naudotis savivaldybės resursais“, – tikino Ž.Šilgalis.

Jo frakcija kelia klausimą, kodėl iki šiol prie savivaldybės ir įmonių viešai platinamos informacijos nėra nurodoma, jog ji teikiama pagal viešinimo sutartis.

„O ką reiškia, paviešinau konfidencialią informaciją? Klausimas, kaip aš ją galėjau gauti, klausimas, kas ją paviešino, jei kažkas ją patalpino internete, o prie tos medžiagos gali prieiti tarybos narys. O opozicijos funkcija yra kontrolė“, – BNS sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas