Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27

Vilniaus savivaldybė tūkstančiais dalija nupirktas apsaugos priemones sostinės medikams 

Ketvirtadienį Vilnių pasiekus 22 000 vnt. medicinos įstaigoms skirtų respiratorių, Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro sandėlis tęsia sukauptų asmens apsaugos priemonių dalijimą. Tikimasi, kad kovo 23 d. ir šiandien paskirstytų atsargų jas gavusioms Vilniaus miesto pavaldumo medicinos įstaigoms užteks iki balandžio 2–3 d. 
Vilniaus savivaldybė tūkstančiais dalija nupirktas apsaugos priemones sostinės medikams 
Vilniaus savivaldybė tūkstančiais dalija nupirktas apsaugos priemones sostinės medikams  / Sauliaus Žiūros nuotr.

Savo poreikius deklaravusioms medicinos įstaigoms šiandien buvo dalijami respiratoriai, kombinezonai, antbačiai, veido skydai. Į Vilniaus miesto Klinikinę ligoninę iškeliavo 4000 vnt. respiratorių, 105 vnt. kombinezonų, 2500 vnt. antbačių; Greitosios medicinos pagalbos centras pasiėmė 2800 respiratorių, 150 kombinezonų, 700 vnt. antbačių, Vilkpėdės ligoninė gavo 1480 respiratorių, 50 kombinezonų, 1000 vnt. antbačių; Šeškinės poliklinika 1400 respiratorių ir kt. priemonių, Antakalnio poliklinika – 1050 respiratorių ir kt., Centro poliklinika 700 respiratorių ir kt., Mykolo Marcinkevičiaus ligoninė – 600 respiratorių ir kt., mažesni kiekiai pasiekė ir kitas poliklinikas.

Pavykus įsigyti daugiau asmens apsaugos priemonių, padedama ir tiems, kurių užsakymai dar neatkeliavo – 2000 respiratorių paskolinta Vilniaus rajono savivaldybei, 500 kaukių – bendrovei „Thermo Fisher", aprūpinami ir darbuotojai viešbučių, kur apgyvendinami iš užsienio šiomis dienomis parvykstantys žmonės.

Ketvirtadienį medicinos įstaigoms buvo dalijamas ir dezinfekantas bei savivaldybės užsakymu išverstas ir išleistas Kinijos medicinos darbuotojų parengtas COVID-19 prevencijos ir gydymo praktinis vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai