Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 14

Vilniaus savivaldybės bokšte vadovauti miestui paliktas vienintelis vicemeras, kiti atostogauja

Naujoji Vilniaus valdžia savo darbą pradėjo vos balandžio 22-ąją, bet vasarą jau tiek meras, tiek vicemerai mėgaujasi atostogomis. Ir ne po kelias dienas, o po kelias savaites. Socialiniuose tinkluose nesunku rasti užfiksuotų Remigijaus Šimašiaus akimirkų su vaikais, vicemero Lino Kverdaravičiaus žvejybos laimikių. Anot savivaldybės Personalo departamento direktoriaus, vasarą atostogauti tikrai nėra nuodėmė, net jeigu ir dirbi vos kelis mėnesius.
Remigijus Šimašius Kazokiškių sąvartyne Linas Kvedaravičius
Remigijus Šimašius ir Linas Kvedaravičius Kazokiškių sąvartyne / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Meras R.Šimašius jau baigia antrąją savo atostogų savaitę, nebuvo jo apie savaitę ir birželį. Šiuo metu savivaldybės kabinetų durų nevarsto ir jo pavaduotojai Gintautas Paluckas bei Valdas Benkunskas. Dirba ir miestui vadovauja vienintelis L.Kvedaravičius, iš atostogų grįžęs prieš kelias savaites.

Vasara, geri orai išties vilioja atostogauti, tad miesto vadovai visiškai nestebintų, jeigu ne viena smulkmena – visi jie darbą Vilniaus savivaldybėje pradėjo balandžio 22 dieną, kai prisiekė naujai išrinkta miesto taryba, meras ir buvo išrinkti vicemerai.

Tačiau Vilniaus savivaldybės Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis tvirtina, kad atostogauti meras ir vicemerai nusipelnė. „Atostogos yra suteikiamos darbuotojo ir darbdavio susitarimu. Jeigu žiūrėtume pagal teisės aktų reikalavimus, nėra jokio imperatyvo, kada tos atostogos turi būti suteikiamos, todėl žiūrima pagal situaciją. Kadangi taryba rugpjūčio mėnesį nedirba, tad, natūralu, ir meras, vicemerai irgi suplanavo po porą savaičių pailsėti. Nes po to iki kitos vasaros pasinaudoti atostogomis realios galimybės nebus“, – kalbėjo A.Gadeckis.

Atostogos yra suteikiamos darbuotojo ir darbdavio susitarimu, – kalbėjo A.Gadeckis.

Personalo departamento direktorius pripažįsta, kad įstatyme yra nuostata, jog „paprastai atostogos suteikiamos pirmais darbo metais po šešių išdirbtų mėnesių“. „Paprastai reiškia, kad tai nėra privaloma norma. Yra manoma, kad galbūt darbuotojas sugalvos išeiti neišdirbęs metų ir pan. Bet šiuo atveju meras išrinktas ketveriems metams, todėl tokio pavojaus, grėsmės, kad išeis, tikrai nekyla. Čia yra kitas lygmuo, todėl mes atostogas suteikiam pagal galimybes, o žmogui privalomai priklauso atostogos, nesvarbu, ar jis politikas, ar kito rango darbuotojas, vis tiek pagal Darbo kodeksą per metus jam privalomai priklauso 28 dienos atostogų“, – aiškino A.Gadeckis.

R.Šimašius iš atostogų turėtų grįžti jau pirmadienį, rugpjūčio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito