Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 17

Vilniaus savivaldybės dangoraižyje galės vykti įmonių vakarėliai, vestuvės – ne

Dukart nesėkmingai skelbusi konkursą išnuomoti 20 aukštą Vilniaus savivaldybė kol kas nusprendė pasiūlyti kitokį planą. Jau netrukus dangoraižio Konstitucijos prospekte viršutiniame aukšte bus galima surengti įmonės šventę, pristatymą, konferenciją ar kitokį renginį. Paros kaina – 400 eurų. Tiesa, asmeninėms šventėms savivaldybė duris uždaro.
20-o Vilniaus savivaldybės aukšto atvėrimo akimirka
Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Konkursai – nuo balandžio

Vilniaus miesto savivaldybė dar balandį paskelbė – nuo šiol ji bus atvira ne tik interesantams, bet ir pramogoms. Tam pasiūlyta išsinuomoti 20 dangoraižio aukštą, kuriame galima įrengti kavinę, barą ar kokią kitokią erdvę, kur atsirastų vietos meninei, pramoginei ir poilsio veiklai.

„Buvo mūsų, dabar Jūsų: matome viziją, kad Vilniaus savivaldybės pastato 20 aukštas bus naujas miestiečių traukos centras. Galbūt dienomis čia gali vykti įvairūs susitikimai, pasitarimai, konferencijos, o vakarais jis virstų naktinio gyvenimo vieta.

Nuomojamas bendrovei nuosavybės teise priklausantis turtas – 243,34 kv. m ploto patalpos Konstitucijos pr. 3, 20-ame aukšte“, – tokia buvo pirmoji Vilniaus miesto savivaldybės žinia apie nuomos konkursą balandžio 21 dieną.

Tačiau po kelių savaičių pasirodė naujas skelbimas – pirmasis konkursas nepavyko, nuomotis garsiai reklamuotas paties mero patalpas niekas neužsimanė.

Tad pasikeitė kaina, kuri sumažėjo vos ne perpus, nuo 20 eurų už kv.m iki 12 eurų. Bet ir tai nesuviliojo potencialių nuomininkų.

Naujas planas

Todėl birželiui persiritus į antrą pusę Vilniaus savivaldybė turi naują planą – 20 aukštą atvers norintiems išsinuomoti šventėms (ne asmeninėms), pristatymams, konferencijoms ir kitiems renginiams. O vasaros pabaigoje vėl mėgins rasti ilgalaikius nuomininkus.

„Kaip esame ne kartą sakę, savivaldybė siekia atsiverti gyventojams. Bandėme patalpas ne kartą išnuomoti ilgam laikui, bet paaiškėjo, kad ypač barų sektorius sunkius laikus išgyvena, vasarą koncentruojasi į lauko terasas ir mėgina uždirbti daugiau lėšų. Patalpos viduje vasarą jų nelabai domina“, – 15min sakė Vilniaus mero patarėjas Karolis Vaitkevičius.

Pagalvojome, kad patalpos vasarą tuščiai nestovėtų, išnuomosime jas įvairiems renginiams.

Jo teigimu, rudenį tikrai ketinama grįžti prie šios idėjos.

„Pagalvojome, kad patalpos vasarą tuščiai nestovėtų, išnuomosime jas įvairiems renginiams. Tokiu būdu patalpos bus užimtos vasarą, o vasaros pabaigoje vėl skelbsime konkursą ilgalaikei nuomai“, – sakė patarėjas.

Sąlygas, kokiomis bus galima išsinuomoti 20 aukštą, savivaldybė ketina paskelbti netrukus. Nuomos kaina sieks 400 eurų parai.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus savivaldybės pastato 20-as aukštas

„Atkreipiame tik dėmesį, kad patalpos nebus nuomojamos asmeninėms šventėms. Vestuvių, gimtadienių čia negalės būti, nes reikia užtikrinti tvarką. Reikia suprasti, kad tai yra viešos patalpos. Norint palaikyti tvarką, nuomosime renginiams iš anksto susitarus.

Bet bus galimybė, manome, kad bus ir tokių renginių – socialinių, švietimo, kuriems patalpos bus teikiamos nemokamai. Komerciniams renginiams tai kainuos, o jeigu tai bus socialinis, tam tikrą misiją atitinkantis renginys, mokėti nereikės“, – teigė K.Vaitkevičius.

Manome, kad bus ir tokių renginių – socialinių, švietimo, kuriems patalpos bus teikiamos nemokamai.

Savivaldybės atstovo teigimu, užtikrinti tvarką yra kur kas lengviau, kai organizatoriai yra tam tikra įmonė ar įstaiga, nei privatūs asmenys. Todėl ir vestuvių su puikiu vaizdu į Vilniaus miestą čia neketinama leisti.

Išsinuomoti šias patalpas galima bus ne tik savaitgaliais, bet ir eilinę dieną. Tikimasi, kad susidomėjusių bus.

Kritikavo oponentas

Savivaldybės pastato 20 aukšte yra posėdžių salė (139 kv.m), pagalbinių patalpų, trys sanitariniai mazgai, laukiamasis, koridorius. Terasos nuomoti neketinama.

Dar žiemą paskelbęs apie ketinimus išnuomoti šias savivaldybės patalpas Vilniaus meras Remigijus Šimašius sulaukė buvusio konkurento rinkimuose ir oponento miesto taryboje Artūro Zuoko kritikos bei pašaipų.

Esą savivaldybėje nebuvo galima pardavinėti alkoholio, o dabar jau leista? Be to, esama ir daugiau dalykų, kurie kelia klausimų.

„Ar bus galima naudotis mero tualetu aukštu žemiau? Patekimas į 20 aukštą yra komplikuotas. Ar savivaldybės apsauga budės ir kas apmokės? Ir iki kada bus galima dirbti? Avarinis išėjimas – tikiuosi meras bus tolerantiškas, jei kuris lankytojas netyčia liks laiptinėje iki ryto“, – pašaipiai tuomet savo pastebėjimus dėstė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas