Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 16

„Vilniaus vandenys“ atnaujino nuotekų priėmimą iš UAB ECSO

Praėjusį savaitgalį „Vilniaus vandenims“ sustabdžius nuotekų priėmimą iš UAB „ECSO“, kuriuos išleidžiamose nuotekose buvo aptikta smulkių plastiko dalelių, bendrovės nuotekų priėmimas į Vilniaus miesto valymo įrenginius vėl atnaujintas. Taršą užfiksavę ir laiku ją sustabdę „Vilniaus vandenų“ atstovai tvirtina, kad po šio įvykio tęs pradėtą griežtą įmonių išleidžiamų nuotekų kontrolę, skelbiama „Vilniaus vandenų“ pranešime.
Vilniuje rastas dar vienas Neries taršos plastiku šaltinis – šįkart Liepsnos gatvėje
Vilniuje rastas dar vienas Neries taršos plastiku šaltinis – šįkart Liepsnos gatvėje / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Kaip ir žadėjome, iš bendrovės ECSO nuotekų priėmimą atnaujinome, kai buvo pašalinta taršos priežastis – įrengta dubliuojanti filtravimo sistema. Taip pat sulaukę vadovybės pripažinimo, kad plastikas į miesto valymo įrenginius pateko dėl jų kaltės ir bendrovės raštu išdėstytų įsipareigojimų, – t. y. ko bendrovė imsis, kad tarša plastiku nebepasikartotų, kokie terminai numatyti įsipareigojimams įgyvendinti“, – sako bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Vilniaus vandenims“ bendrovės ECSO raštu pateiktame paaiškinime nurodoma, jog bendrovė pripažįsta, kad, suplyšus vienam iš apsauginių filtrų, plastiku užterštos nuotekos pateko į miesto valymo įrenginius. Bendrovė įsipareigoja sutaisyti sugedusį filtrą, įrengti jį dubliuojantį, kad vėl pasikartojus plyšimui – valymo darbus atliktų antrasis. Taip pat sugriežtinti vidinę kontrolę, papildomai apmokyti už nuotekų išleidimą į miesto valymo įrenginius atsakingus darbuotojus. Visa tai jau buvo padaryta nedelsiant.

Pranešime teigiama, kad papildomai ECSO įpareigota iki š. m. rugpjūčio vidurio įrengti trečio lygio apsaugos sistemą – t. y. filtrą prieš nuotekų siurblinę, automatinį nuotekų semtuvą ir kamerą, kad nuotekas būtų galima stebėti monitoriuje.

Įtarimų, kad į „Vilniaus vandenų“ valymo įrenginius su nuotekomis kažkas galimai išleidžia ir plastiko daleles, bendrovės specialistams kilo praėjusią savaitę. Atlikus kelias neplanines patikras, teršėjas buvo išaiškintas. Laiku aptiktos plastiko detalės į gamtinę aplinką nepateko – avariniu būdu jos buvo sugaudytos. Bendrovė „Vilniaus vandenys“ dėl šio įvykio pradėjo vidinį tyrimą, apie plastiką nuotekose pranešė Vilniaus regiono aplinkosaugininkams bei prokuratūrai.

Šių metų sausį tiek bendrovei, tiek aplinkosaugininkams ištyrus įmonių išleidžiamų nuotekų mėginius buvo nustatyta, kad plastiko teršalai buvo išleisti iš ECSO įmonių grupei priklausančios įmonės.

„Manome, kad pritaikytų apsaugos priemonių pakaks, kad bendrovė ECSO nuotekų plastiku daugiau nebeužterštų. Savo ruožtu po šio įvykio tęsime pradėtus aktyvius veiksmus, kontroliuojant bendrovių į miesto valymo įrenginius išleidžiamas nuotekas“, – sako „Vilniaus vandenų“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas