Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05

Vilniečiai atskleidė, už ką balsavo merų rinkimuose

Vidurdienį Vilniaus savivaldybėje driekėsi rinkėjų, nepabūgusių žiemiškų orų, eilės. 15min teiravosi vilniečių, ką jie ateinančius ketverius metus norėtų matyti savo miesto meru ir kodėl. Nemažai vilniečių nepanoro atsakyti, už ką balsavo.

Vieni buvo apsisprendę tvirtai, kam savo balsą skirs, kiti kandidatų ieškojo laukdami eilėje.

„ Už Artūrą Zuoką. O todėl, kad jis buvo gan geras. Na, aišku, dabar naujai žmonai reikės vėl pinigėlių, bet aš manau, kad kažkiek ir Vilniui atiduos. Tvarkėsi gana neblogai. Aš galiu pasakyti, kad dabartinis tik gatves sugadino“, – sakė iš Panerių rinkimų apygardos balsavimo vietos išėjęs vidutinio amžiaus vilnietis.

„Mes balsuosim už Benkunską. Man atrodo, jis tvirčiausias kandidatas. Žmogus turi patirties. O tai yra labai svarbu, yra patyręs, be skandalų. Taigi du pešasi, o trečias laimi“, – sakė Savivaldybėje su vaikais balsuoti atėjusi jauna moteris.

„Už Zuoką, nes žmogus patikimas ir nematau nė vieno kito“, – Panerių apygardoje sakė sutikta vidutinio amžiaus moteris.

VIDEO: Ko iš naujos valdžios tikisi Vilniaus miesto ir rajono gyventojai: nuo kelių ir darželių iki dėmesio jaunimui

„Už Tomašauską (Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatą Waldemarą Tomaszewskį, – red. past.) arba Uspaskį (buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas kandidatuoja į Vilniaus savivaldybės tarybą ir reklamuoja partijos kandidatus, – red. past.). Nes skaičiau ir man labiau patinka“, – prieš balsuodama Panerių rinkimų apylinkėje sakė vyresnio amžiaus vilnietė. Išėjusi iš balsavimo apylinkės ji sakė balsavusi „už Tomašauską“.

Tarp rinkėjų skambėjo ir „Vardan Lietuvos“ kandidato Luko Savicko bei nepriklausomo kandidato Mykolo Majausko pavardės. Rinkėjai taip pat minėjo balsavę už Liberalų sąjūdžio ir Nacionalinio susivienijimo sąrašus. Tačiau tvirtų argumentų, kodėl rinkėjai pasirinko šiuos sąrašus, rinkėjai negalėjo pateikti. Pasitaikė ir tokių, kurie atėjo sugadinti rinkimų biuletenius, nes neturėjo už ką balsuoti.

Kai kurie savo kandidato nenorėjo atskleisti, tačiau pasakė, kas jų balso šiuose mero rinkimuose tikrai negaus.

„Aš galiu pasakyti už ką tikrai nebalsuosiu, tai nebalsuosiu už vagį ir apgaviką“, – sakė jauna mergina Lazdynų apygardoje.

„Tikrai ne už Zuoką, tikrai nesakysiu už ką, nes dedu daug vilčių, kad viskas bus gerai, bet neatskleisiu pavardės. Norisi nevagiančio, kuris keistų Vilnių ir įdėtų darbo,“ – kalbėjo Panerių rinkimų apygardoje sutikta jauna vilnietė.

Reikia ir fantazijos

Vilniečiai tikisi, kad ateinančius ketverius metus Vilnių valdys tas žmogus, kuris nebus tik ūkiškas meras, tačiau turės ir fantazijos. Kai kurie balsavo už tą, kuris, jų manymu, bus geresnis meras, nei antrą kadenciją baigiantis ir trečios nusprendęs nesiekti Remigijus Šimašius.

„Kad būtų geresnis nei dabar. Manau, visi to paties tikisi kaip ir aš“, – teigė vidutinio amžiaus moteris Paneriuose.

„Tas, kuris mažiausias ūkvedys. Kuris šiek tiek fantazijos turėtų, kuris valdytų miestą taip, kad jis eitų pirmyn ir augtų, o ne žiūrėtų sau po kojom, kaip apsišluot“, – sakė vidutinio amžiaus vyras, balsavęs savivaldybėje.

„Kad turėtų patirties ir neturėtų didelių skandalų“, – savo pasirinkimo motyvus įvardijo jaunas vyras Lazdynuose.

Kiti tikėjosi, kad naujasis meras nustos siaurinti gatves ir bus draugiškesnis vairuotojams. Arba toks, kuris leis nuosekliai žmonėms dirbti ir užsidirbti.

Tačiau ne visi net ir stovėdami eilėje žinojo, kam atiduos savo balsą.

„Turiu minčių, apsispręsiu prie balsadėžės“, – prisipažino vidutinio amžiaus vyras savivaldybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas