Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniečiai kviečiami į krūmų sodinimo talką: bus pasodinta apie 4200 augalų

Kiemas po kiemo, gatvė po gatvės, rajonas po rajono sostinėje tampa vis žalesni ir jaukesni. Šį rudenį Vilniaus miesto savivaldybė kviečia gyventojus į krūmų sodinimo talkas net keliose vietose. Didžioji sodinimo talka vyks rugsėjo 28 d. 11 val. Justiniškėse, Šypsenų alėjoje. Susitikimo vieta – netoli Taikos g. 10, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Krūmų sodinimo talka
Krūmų sodinimo talka / Sauliaus Žiūros nuotr.

Mažesnės sodinimo talkos vyks rugsėjo 21 d. 11 val. naujai įrengiamose viešosiose erdvėse Grigiškėse prie Šv. Dvasios bažnyčios ir Naujojoje Vilnioje – Juodajame kelyje 34.

„Kitais metais Vilnius tituluotas žaliąja Europos sostine – tai ne tik svarbus laimėjimas, bet ir įsipareigojimas ir toliau kartu kurti dar žalesnį Vilnių. Siekiame, kad žalios erdvės kartu leisti laiką, bendrauti kurtųsi visame Vilniuje, ne tik centrinėje miesto dalyje. Kviečius visus atvykti į talką Justiniškėse ir kartu kurti dar žalesnę sostinę“, – kviečia Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Sauliaus Žiūros nuotr./Krūmų sodinimo talka
Sauliaus Žiūros nuotr./Krūmų sodinimo talka

Kaip pasodinti krūmus teisingai, kad augalai prigytų ir ilgai žaliuotų, paaiškins „Vilniaus miesto parkų“ bei „Stebulės“ specialistai.

Justiniškėse tarp daugiabučių namų, Šypsenų alėjoje bus pasodinta daugiau nei 4200 krūmų: beržalapių lanksvų, paprastųjų sidabrakrūmių, Dorenboso meškyčių, žvilgančiųjų kaulenių ir kitų rūšių.

Talkininkai kviečiami pasiimti darbo įrankius: pirštines, kastuvus ar mažesnius kastuvėlius. Neturintiems įrankių – juos suteiksime.

Po talkos laukia vaišės, smagus bendravimas, o kartu su draugais, kaimynais ir kolegomis iš karto galėsite įsiamžinti ir pasiimti atspausdintą nuotrauką.

Ateinančiais metais Vilnius taps Europos žaliąja sostine. Todėl sodinimo vajus ritasi per visą Vilnių. Organizuojama ne tik didžioji sodinimo talka, bet ir keletas mažesnių sodinimo talkų – Grigiškėse ir Justiniškėse.

„Labai apsidžiaugėme, kad sodinimo talka vyks ir mūsų rajone. Žinau, kad grigiškiečiai labai aktyvūs, noriai prižiūri ir puoselėja savo aplinką. Manau, tai bus puiki bendruomenės šventė“,– įsitikinusi Grigiškių seniūnė Donata Lukašenkovienė.

Grigiškiečiai renkasi rugsėjo 21 d. 11 val. netoli šv. Dvasios bažnyčios (Kovo 11-osios g. 36), Naujai įrengiamoje viešojoje erdvėje bus pasodinta virš tūkstančio krūmų.

Tuo pačiu metu vyks talka ir kitame Vilniaus gale – Naujojoje Vilnioje. Naujai įrengiamoje viešojoje erdvėje (Juodasis kelias 34, netoli „Lidl“ prekybos centro) su gyventojais bus pasodinta apie 1300 krūmų.

Dalyvauti talkoje kviečiai ir mokyklų kolektyvai, tai puiki proga mokiniams pasipildyti savo socialinių-pilietinių valandų suvestinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?