Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 09 /15:45

Vilniuje apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai

Penktadienį Vilniuje, Krašto apsaugos ministerijoje (KAM), apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai, pranešė Lietuvos kariuomenė.
Vilniuje apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai
Vilniuje apdovanoti misiją Afganistane baigę Lietuvos kariai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Pažymėdami Lietuvos karių sugrįžimą iš Afganistano ir mūsų kariuomenės dalyvavimo operacijoje Afganistane pabaigą, baigiame rašyti Lietuvos kariuomenės istorijos skyrių, kurį rašėme paskutinius 19 metų. Dėkojame operacijose Afganistane dalyvavusiems mūsų drąsiems kariams ir civiliams. Stropiai atlikta tarnyba Afganistane reikšmingai sustiprino mūsų šalies saugumą: remdami sąjungininkus tolimuose kraštuose, mes į Lietuvą pritraukiame sąjungininkų paramą“, – teigė ministras A.Anušauskas.

„Atitraukėme karius, bet šios misijos užbaigimo negaliu pavadinti padėtu tašku, nes įgautą karinę patirtį, žinias ir pažintis naudosime tolimesnei savo tarnybai. Tiek ruošdamiesi šalies gynybai, tiek dalyvaudami kitose misijose, užduotyse, renginiuose ar pratybose,“ – dėkodamas kariams sakė gen. ltn. V.Rupšys. – Savo užduotis atlikome iki galo, kiek buvome suplanavę, todėl oriai grįžtame į namus. Mes jaučiame dėkingumą sąjungininkams už galimybę kartu kurti taikesnį pasaulį, Afganistano žmonėms už norą bendradarbiauti ir savo tautiečiams už palaikymą ir supratimą.“

Iškilmingos rikiuotės metu tarptautinėje operacijoje dalyvavę kariai ministrui perdavė Lietuvos vėliavą, kuri buvo iškelta operacijų vietoje, kariams buvo padėkota už sąžiningai ir garbingai įvykdytas užduotis ir įteikti apdovanojimai.

„ Dalyvavimas misijoje – tai išbandymas kiekvienam kariui, tiek fizinis, tiek psichologinis. Bet tuo pačiu kariui – tai unikali patirtis, stiprinanti žmogų kaip asmenybę ir kaip profesionalų karį. Grįžome stipresni ir pasirengę įveikti kitus ateities iššūkius,“ – karių vardu kalbėjo iš operacijos grįžęs mjr. Erikas Kaukas.

Ceremonijos pabaigoje kariai buvo pakviesti bendrai nuotraukai, o žiniasklaidos atstovai galėjo pabendrauti su tarptautinėse operacijose dalyvavusiais Lietuvos kariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas