Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje bus pristatyta M. K. Čiurlionio 150-ųjų metinių programa

Kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimtadienio išvakarėse jo vardo menų mokykloje Vilniuje bus pristatyta 150-ųjų menininko metinių programa.
Paroda „M. K. Čiurlionis. Svajonės apie Lietuvą“
Paroda „M. K. Čiurlionis. Svajonės apie Lietuvą“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Renginyje dalyvaus M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo ir sklaidos komisijos pirmininkė premjerė Ingrida Šimonytė ir komisijos pirmininkės pavaduotoja Gabrielė Žaidytė, sveikinimo žodį tars komisijos narys ir M. K. Čiurlionio mokyklos direktorius Dainius Numgaudis, kompozitoriaus kūrinius atliks mokyklos auklėtiniai.

Vyriausybės patvirtintame M. K. Čiurlionio 150-ųjų gimimo metinių minėjimo nacionaliniu ir tarptautiniu mastu 2024–2026 metais veiklos plane išskirta apie 130 veiklų, vyksiančių daugiau kaip dešimtyje Lietuvos miestų, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Japonijoje ir kitose valstybėse.

Čiurlionio metų programą sudaro įamžinimo ir atminties projektai, įvairūs meno genijui dedikuoti renginiai, parodos, koncertai, edukaciniai sumanymai, knygų leidybos ir mokslo projektai, bendruomenių bei regionų iniciatyvos.

Numatoma ir iškilminga jubiliejaus minėjimo savaitė bei tokie M. K. Čiurlionio vizijas primenantys projektai kaip jo kūrinio skambesys pasauliui iš Tarptautinės kosminės stoties.

Lietuvių dailininkas, kompozitorius, kultūros veikėjas M. K. Čiurlionis gimė 1875 metų rugsėjo 22 dieną Senojoje Varėnoje. Jis mirė 1911-ųjų balandžio 10-ąją netoli Varšuvos, palaidotas Rasų kapinėse Vilniuje.

M. K. Čiurlionis laikomas žinomiausiu šalies menininkas, sukūręs eilę tapybos, grafikos kūrinių. Jo muzikos palikimą sudaro simfoninė, chorinė ir fortepijoninė muzika, kūriniai styginių ansambliams ir vargonams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas