Miestiečio erdvė
Nuo idėjos sukurti stilingą ir kitokią vietą miestiečių pasibuvimui iki jos įgyvendinimo prabėgo pusmetis. Buvo visko, prisimena baro „420“ įkūrėjai – ir nemigos naktų, ir karštų diskusijų dėl idėjų, tačiau rezultatas džiugina. Klaipėdos gatvėje įsikūrusi kavinė lankytojus kviečia jau nuo pirmųjų kovo dienų.
Norime, sukurti erdvę, kurioje gerai laisvą laiką praleistų įvairaus amžiaus ir įvairių pomėgių miestiečiai.
Paklausti, kokios auditorijos laukia, į ką orientuojasi, „420“ įkūrėjai tikino, kad apribojimų ir ribų nėra. „Norime, sukurti erdvę, kurioje gerai laisvą laiką praleistų įvairaus amžiaus ir įvairių pomėgių miestiečiai. Būtent todėl neketiname apsistoti prie vieno muzikos stiliaus, ar konkretaus meniu.
Viskas bus lankstu, keisis – kaip ir pats miestas bei žmonės“, – kalbėjo įkūrėjas. Baro savininkas pabrėžė, kad itin didelį dėmesį skyrė patalpų interjerui ir planavimui, svarbiausia – kad žmonėms čia būtų gera.
Tam, kad skirtingų poreikių žmonių interesai nesikirstų, restoranas visų pirma padalintas į dvi funkcines zonas. Moderniu projektuotojo Dmitrijaus Borodino dizainu išsiskiriantis pirmasis aukštas – erdvė skirta pavalgyti, išgerti kavos ir pasimėgauti ramios muzikos fonu. Cokolinis aukštas – vakarėlių, kokteilių, garsesnio muzikos tono ir judesio mėgėjams. Abu aukštus jungia viena išskirtinė stiliaus detalė – unikalios piešiniais tapytos sienos, kurios kviečia akimirkai pasinerti ne tik į maisto ar linksmybių, bet ir į meno pasaulį.
Maistas – pagal kiekvienos skonį
Savininkai neabejojo, kad restorane „420“ patiekalą, dėl kurio norės sugrįžti, ras kiekvienas. Įkūrėjai tuo įsitikinę, nes virtuvėje jau darbuojasi 20 metų kulinarijos patirtį sukaupęs Ossama Charafeddin'as. Meniu siekiama pasiūlyti gardų kąsnelį visiems – ir kiek taupantiems studentams, ir norintiems greito užkandžio, ir vegetarams bei, aišku, gurmanams.
„Galime pasiūlyti ir dienos pietus, ir puikų antienos kepsnį. Kiekvienas galės pasirinkti. Taip pat sieksime ir plėsti užkandžių sąrašą bei įvairovę. Vakarodami žmonės labai mėgsta užkandžiauti, taigi – norime juos nustebinti ir šiuo klausimu“, – kalbėjo šefas.
„420“ valgiaraštis nuolat keisis, tikina virtuvės šeimininkas. „Vasarą žmonės nori ko nors lengvesnio, žiemą gal daugiau riebaliukų. Norime, kad žmonės išbandytų įvairiausių patiekalų, nebus taip, kad kartą sugalvojome meniu ir viską taip palikome. Taigi – stengsimės pasiūlyti vis ką nors naujo“, – tikino Ossama.
Planuojame patys važiuoti į Prancūziją ir atsivežti omarų.
Šefas atkreipė dėmesį ir į maisto kokybę – tai pagrindinis kriterijus. „Noriu, kad mūsų klientai paragautų tikrai kokybiško maisto. Šaldytos jūros gėrybės nuo šviežių labai skiriasi, kaip žemė ir dangus. Norime pasiūlyti ir ypatingai pagamintų omarų, tačiau šaldyti tam netinka. Taigi – planuojame patys važiuoti į Prancūziją ir vežtis. Tada rengsime būtent tam patiekalui skirtus savaitgalius“, – ateities planus piešė Ossama.
Muzika ir ne tik
„420“ siūlys lankytojams pasiklausyti pačios įvairiausios muzikos. „Tikrai neapsiribosime tik vienu stiliumi. Vieną vakarą galbūt tai bus repas, kitą – elektronika, galbūt ir džiazas. Kviesime profesionalius atlikėjus, tad lankytojai galės susipažinti su įvairiais stiliais“, – kalbėjo vienas iš restorano įkūrėjų.
Kadangi lounge baras itin modernus ir meniškas, šeimininkai tikisi čia rasti vietos ir tapytojų parodoms. „Galiausiai, gal net sudaryti galimybę lankytojams patinkančius paveikslus įsigyti. Prekiausime ir mūsų šefo kulinarinėmis knygomis, o uždirbtus pinigus paskirsime labdaros tikslams. Mūsų tikslas – tapti miesto gyvenimo dalimis visomis prasmėmis“, – kalbėjo įkūrėjai.
Nors „420“ skaičiuoja tik pirmąsias dienas, jau turi ir dar ambicingesnių planų – iki vasaros spėti lankytojams įkurti ir jaukią bei taip pat stilingą terasą.