2017 03 28

Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus“

2017 metų rudenį Vilniuje duris atvers išskirtinis „Benedikto turgus“. Jis bus statomas sostinės gyventojams jau pažįstamoje vietoje – Ukmergės gatvėje, anksčiau čia veikusios centrinės ūkininkų turgavietės vietoje.
Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus“
Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus“ / Projekto kūrėjų nuotr.

Naujoji prekyvietė apjungs kokybiško ir socialaus turgaus tradicijas su moderniais prekybininkų bei gero maisto mėgėjų bendruomenių poreikiais. Vilniaus miesto savivaldybė išdavė statybų leidimą.

„Benedikto turgaus“ vadovė Jolita Krickė sako, kad pagrindinis naujosios turgavietės išskirtinumas – vakarietiška koncepcija, primenanti Ispanijos, Italijos ar Prancūzijos turgus.

„Norime sukurti tokią atmosferą, kurioje būtų jaučiama europietiška dvasia. Kitose šalyse turgūs net įtraukiami į lankytinų vietų sąrašą, laikomi kultūrinio paveldo dalimi. Tuo tarpu Lietuvoje turgus kol kas laikomas tiesiog apsipirkimo vieta, kurioje galima rasti pigesnių produktų. Tikime, kad maloni aplinka, šiltas aptarnavimas ir, žinoma, kokybiška produkcija pakeis mūsų tautiečių požiūrį į turgų, o atvažiavę užsieniečiai noriai užsuks įsigyti lietuviškų produktų“, – kalba J. Krickė.

Anot jos, turgavietėje lankytojams bus siūlomas platus maisto produktų asortimentas, kuriame jie ras ekologiškų, šviežių ir net gurmaniškų prekių. Atsakingai atrinkti pardavėjai užtikrins nepriekaištingą produkcijos kokybę, o nuoširdus bendravimas su kiekvienu pirkėju sukurs jaukią atmosferą. Draugiški santykiai – svarbus vakarietiškos turgavietės bruožas.

Projekto kūrėjų nuotr./Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus“
Projekto kūrėjų nuotr./Vilniuje įsikurs modernus vakarietiškas „Benedikto turgus“

Naujojoje turgavietėje planuojama sukurti apie 60 prekybos vietų, kuriose gamintojai galės pasiūlyti tiek aukštos kokybės lietuviškų ūkių produkcijos, tiek gurmaniško skonio maisto iš įvairių pasaulio šalių.

Po vienu stogu čia įsikurs mėsos gaminių, šviežios mėsos, daržovių ir vaisių, pieno produkcijos, šviežios ir rūkytos žuvies, konditerijos, bakalėjos prekių, gurmaniškos produkcijos ir kulinarijos bei paruošto maisto prekyvietės. Pasak J.Krickės, siekiant pirkėjams užtikrinti aukščiausią produkcijos kokybę, jau pradėta gamintojų, norinčių prekiauti naujojoje turgavietėje, atranka.

Kadangi „Benedikto turgaus“ vietoje anksčiau buvo įsikūrusi centrinė ūkininkų prekyvietė, čia jau yra susiformavusios gilios prekybinės tradicijos. „Manome, kad vilniečiai greitai pamėgs naująjį turgų, nes daugelis čia lankydavosi ir anksčiau. Dabar ši vieta bus daug modernesnė. Planuojame organizuoti degustacijas, specialius renginius, išskirtinės produkcijos dienas bei kitas aktyvias veiklas visai šeimai. Norime, kad Lietuvos turgus taptų ne tik apsipirkimo, bet ir smagių pokalbių bei receptų dalinimosi vieta“, – teigia J.Krickė.

Tai bus turgavietė, kuri pasižymi racionaliu išplanavimu bei patogia infrastruktūra. Jos plotas sieks apie 1 200 kv. m. Šalia pastato bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė su maždaug 100 parkavimo vietų. Planuojama, kad turgus dirbs kiekvieną dieną nuo 9 iki 21 val.

„Benedikto turgaus“ statybų darbai prasidės jau kitą mėnesį. Jį planuojama atidaryti 2017 metų rudens pabaigoje. Į šį projektą planuojama investuoti apie 2 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis