Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje Naujamiestyje atsidarys naujas Marijos Gimbutienės vardu pavadintas darželis

Šių metų rudenį Šaltinių gatvėje Vilniuje, buvusiose „Royal Russel“ darželio patalpose, atsidarys naujas ir modernus „Vaikystės sodo“ darželis, pavadintas archeologės ir antropologės Marijos Gimbutienės vardu, rašoma „Vaikystės sodas“ pranešime spaudai.
Vaikystės sodas
Vaikystės sodas / Bendrovės nuotr.

Pasak įstaigos vadovo Tomo Deržanausko, augant susidomėjimui kokybišku ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymu, esami „Vaikystės sodo“ darželio padaliniai nebesutalpina visų norinčių, todėl buvo nuspręsta atidaryti naują padalinį sparčiai besiplečiančiame Naujamiesčio mikrorajone. Į šį projektą planuojama investuoti 100 tūkst. eurų, jame ateityje galės mokytis beveik 100 vilniečių vaikų.

Vilniaus Naujamiesčio rajone pastaruoju metu vyksta daugybė teigiamų pokyčių: pritraukiamos naujos investicijos, vystomi komercinės ir gyvenamosios paskirties projektai, skatinama infrastruktūros plėtra, tad natūralu, kad ši miesto dalis auga, o kartu su ja – ir gyventojų skaičius. Įsikeliant naujakuriams, didėja paklausa ir vaikų ugdymo įstaigoms.

Bendrovės nuotr./Vaikystės sodas Šaltinių g. 12
Bendrovės nuotr./Vaikystės sodas Šaltinių g. 12

„Pastebime, kad vis daugiau tėvų supranta, jog ikimokyklinio amžiaus vaikams labai svarbus ugdymas – darželyje nebeužtenka tik vaikų priežiūros, jų maitinimo ir poilsio režimo užtikrinimo. „Vaikystės sode“ vaikai mokosi žaisdami, gauna tvirtus akademinių ir socioemocinių žinių bei gebėjimų pamatus, kurie vėliau jiems praverčia ne tik mokykloje, bet ir kasdieniame gyvenime.

Ir šeimos tai įvertino: nors Vilniuje turime 7 „Vaikystės sodo“ darželius, pastaruoju metu nebegalime užtikrinti, kad visi, norintys vaikus leisti pas mus, vietą tikrai gaus, todėl, atsiradus galimybei, rudenį atveriame naujo darželio duris. Čia laukiame įvairaus amžiaus vaikų jau nuo 1-erių metų“, – apie planus, nudžiuginsiančius Naujamiesčio gyventojus, pasakoja T. Deržanauskas.

Pasak jo, į šių, šalia Vilniaus Senamiesčio esančių, 633 kvadratinių metrų patalpų atnaujinimą planuojama investuoti 100 tūkst. eurų: už šias lėšas esamos patalpos bus renovuotos pagal „Vaikystės sodo“ standartą – bus šviesios, žaismingos ir jaukios, o kiemelis bus pritaikytas aktyviam vaikų ugdymuisi lauke – jame bus įkurtos judrioji, transporto, purvo zonos bei žaliasis „miesto sodas“, kuriame vaikai mokysis tvariai auginti įvairias daržo gėrybes.

Bendrovės nuotr./Tomas Deržanauskas
Bendrovės nuotr./Tomas Deržanauskas

„Tai, kad žinomų žmonių vardais pavadiname skirtingus „Vaikystės sodo“ padalinius, ne atsitiktinumas – mums svarbus ir pilietiškumo bei vertybinis ugdymas. Supažindiname vaikus su žmonių, kurių vardais pavadinti darželiai, asmenybėmis, jų istorija ir darbais, lankome su jais susijusius muziejus ir parodas.

Kalbame apie tai, kokios buvo šių asmenybių vertybės ir kodėl drąsa, tvirtumas, kūrybiškumas, jautrumas bei pagarba yra svarbios ir šiandien. Taip Vilniuje atsirado M.K.Čiurlionio, karaliaus Mindaugo, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Leono Sapiegos, Lazdynų Pelėdos, Karalienės Mortos, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ir naujai atidaromas Marijos Gimbutienės „sodeliai“, – apie darželio išskirtinumus pasakoja T.Deržanauskas.

Šis Vilniuje, Šaltinių gatvė 12, atidaromas „Vaikystės sodo“ padalinys – vienuoliktas Lietuvoje: 7 dabar veikia Vilniuje, po 1 Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas