Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 04

Vilniuje nusileido Kalėdų Senelis iš Laplandijos! (nuotraukos)

Visai prieš pietus ketvirtadienį į Vilniaus oro uostą atskrido lėktuvas ir iš jo išlipo tikrų tikriausias Kalėdų Senelis Joulupukki iš Laplandijos. Jį sutikęs būrys Lietuvos vaikų dainavo lietuviškas ir suomiškas dainas, už kurias svečias iš Šiaurės visus apdalijo saldainių maišeliais.
Kalėdų Senelis atvyko iš Laplandijos
Kalėdų Senelis atvyko iš Laplandijos. / Irmanto Gelūno nuotr.

Nuo 1987-ųjų metų Lietuvai žinią apie Kalėdų šventę atvežantį suomių Kalėdų Senelį sutiko lietuviškasis Kalėda. Jis kolegai padovanojo jųdviejų bendrą nuotrauką, užfiksuotą praėjusiais metais.

„Visada smagu čia atvykti ir pamatyti tuos mažus Lietuvos vaikučius! Prasidėjo laikas, kai vienas kitam turime būti geri ir dalytis gerumu! – išlipęs iš lėktuvo kalbėjo Kalėdų Senelis Joulupukki. – Mano pareiga – kiekvienam suteikti laimės, džiaugsmo, draugystės ir šiltų jausmų. Duodamas vaikams saldainių, noriu jiems priminti, kad artėja didelė Kalėdų šventė.“

Kai Suomijos ir Lietuvos Kalėdų Seneliai pasisveikino, svečią apspito būrys vaikų. Išsivadavęs iš mažųjų glėbio Laplandijoje gyvenantis Kalėdų Senelis linkėjo visiems žmonėms taikos.

„Norėčiau visiems žmonėms palinkėti taikos, kantrybės ir tautų tarpusavio supratimo – tai pagrindinė Kalėdų žinia. Tada ir vaikai gautų didžiausią dovaną – saugią ateitį“, – sakė raudonskvernis Kalėdų Senelis.

Lietuvos Kalėdų Senelis, prieš atvykstant kolegai, visus susirinkusius ramino, kad ekonominiai sunkumai Kalėdų Seneliams tikrai nebaisūs.

„Manyčiau, kad pasaulyje yra ne krizė, o kreizė. Gerumas neatspindi to, kas vyksta pasaulyje. Jeigu vaikutis yra geras ir žmonės geri – atitinkamai bus ir dovanų. Reikia tik daugiau šypsotis, apsikabinti ir mylėti“, – laukdamas svečio iš Suomijos sakė lKalėda.

Kalėdų Senelis Lietuvoje viešės keturias dienas, per kurias aplankys Vilniaus miesto motinos ir vaiko pensioną, Karoliniškių seniūnijos vaikus, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrą. Joulupukki taip pat dalyvaus pirmosios šalies ponios Almos Adamkienės globojamoje Tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje bei Suomijos ambasadoje švęs Suomijos nepriklausomybės dieną.

Laplandijos Kalėdų senelio atskraidinimo renginį Lietuvos dideliems ir mažiems vaikams organizavo Suomijos ambasada ir VšĮ „Kalėdų senelio paštas“. Vakar dienos šios organizacijos duomenimis, Lietuvos vaikai jau parašė per 2000 laiškų Kalėdų Seneliui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas