Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 14 /16:19

Vilniuje per odontologijos procedūrą pacientei sustojo širdis: gaivino ir odontologai, išgelbėti nepavyko

Trečiadienį Vilniuje, odontologijos klinikoje, moteris atliekant jai procedūrą, pasijuto prastai, o netrukus jai sustojo širdis. Ji buvo skubiai nugabenta į Santaros klinikas, tačiau moters gyvybės išgelbėti nepavyko. Odontologijos klinika pateikė daugiau šios nelaimės aplinkybių.
Asociatyvi nuotr.
Greitosios medicinos pagalbos automobilis. Asociatyvi nuotr. / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

„13.06 val. buvo gautas skambutis iš odontologijos klinikų, kad pacientei sustojo širdis. 17.17 val. į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) skambino moters sūnus, kuris prašė policijos pagalbos, nes norėjo, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo“, – BNS sakė BPC atstovė Vilma Juozevičiūtė.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS nurodė, jog mirusi moteris buvo gimusi 1962 metais, ji iš klinikos Smėlio gatvėje apie 14 val. pristatyta į Santaros klinikas.

Jų priežiūros palatoje moteris po kelių valandų mirė.

Manoma, kad moters sveikata galėjo sutrikti nuo jai suleistų medikamentų.

Pirmasis apie nelaimę pranešė portalas tv3.lt.

Gaivino ir odontologai

Odontologijos įstaigų tinklo „Denticija“ vadovė Dalia Čižaitė-Gabė patvirtino, kad Smėlio gatvėje esančioje klinikoje gydyta pacientė dėl staiga kilusių komplikacijų buvo išgabenta į Santaros klinikas. Ji taip pat informavo, kad mirusi pacientė ne pirmą kartą lankėsi klinikoje.

Pacientei pasijutus blogai, ją gaivino ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojas-anesteziologas. Taip pat nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada.

„Denticija“ pranešime spaudai teigia dėl incidento atliekanti tyrimą, bendradarbiaujanti su teisėtvarka.

„Vykstant tyrimams per anksti kalbėti apie nelaimės priežastis, tačiau galiu patikinti, kad pradedant procedūras klinikos gydytojai griežtai laikėsi medikamentų naudojimo ir dozavimo taisyklių.

Pacientei pasijutus blogai, ją gaivino ne tik gydytojai odontologai, bet ir gydytojas-anesteziologas. Taip pat nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicininės pagalbos brigada, kuri išgabeno pacientę į Santaros klinikas. Preliminariai vertinant, mūsų klinikos personalas veikė greitai ir profesionaliai, tačiau tai nepaneigia fakto, kad esame sukrėsti ir nuliūdę dėl šios nelaimės“, - pažymėjo „Denticijos“ direktorė D.Čižaitė-Gabė.

„Denticijos“ klinika dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučia pacientės artimuosius.

Policija atlieka tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas