Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 06

Vilniuje – pirmas: ką darys V.Benkunskas, kad finalinėje kovoje įveiktų A.Zuoką?

Daugiausia rinkėjų palaikymo (kiek per 30 proc.) pirmajame Vilniaus miesto mero rinkimų ture sulaukė konservatorius Valdas Benkunskas. Dėl sostinės vadovo posto jis varžysis su Artūru Zuoku. Rinkiminėje kovoje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas žada ir toliau rinkėjams aiškinti, kodėl artimiausius ketverius metus būtų geriausias Vilniaus meras.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vertinant balsus, Vilniaus miesto mero rinkimuose atiduotus už dešinės kandidatus, kurie antrajame rinkimų ture greičiausiai galėtų tekti V.Benkunskui, jų susidarytų daugiau kaip pusė.

Tačiau jis pats nemano, kad reikėtų žiūrėti taip aritmetiškai.

„Taip aritmetiškai dalinti: nuo kažkokio kandidato visus balsus perkelti kitam kandidatui tikrai negalime, nes taip jau yra, kad skiriama parama, neva kad nelaimėję kandidatai paremia kažką kitą, niekada nesikonvertuoja į absoliučius skaičius“, – interviu 15min sakė į antrąjį Vilniaus miesto mero rinkimų turą patekęs konservatorius Valdas Benkunskas.

Toliau pristatys, kodėl yra geriausias

– Ar šovėte šampaną po tarpinių rezultatų, kurie, matyt, gal buvo geresni nei tikėjotės, nes pirmas buvote? Kai prognozės, sociologinės apklausos rodė, kad A.Zuokas bus tas pirmasis.

– Kaip vakar sakiau, didelio skirtumo, ar pirmas, ar antras iš esmės nėra, nes antrajame ture viskas prasideda nuo švaraus lapo.

Mes kėlėme tikslą patekti į antrąjį turą, tai tas tikslas yra pasiektas. Bet dar rinkimai yra nesibaigę, čia yra pusiaukelė.

Matyt, tas šampanas, tikiuosi, bus po dviejų savaičių jau nebe pilnų. Bet dabar tai yra tiesiog pusiaukelė.

– Bet, matyt, esate nusiteikęs optimistiškai? Nes vertinant dešiniųjų kandidatams labiau pasiskirsčiusius balsus – t.y. Mykolui Majauskui, Tomui Vytautui Raskevičiui – juos pridėjus, jums susidarytų tas 50 proc. nuo vakarykščio rinkėjų aktyvumo ir jų išreikštos nuomonės.

– Taip aritmetiškai dalinti: nuo kažkokio kandidato visus balsus perkelti kitam kandidatui tikrai negalime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento