Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje prasideda Baltijos Asamblėja, bus teikiami apdovanojimai

Vilniuje ketvirtadienį prasideda Baltijos Asamblėjos (BA) 43-ioji sesija ir 30-oji Baltijos Taryba, bus teikiami apdovanojimai už darbą literatūros, meno ir mokslo srityse.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Sesija prasidės BA apdovanojimų ir medalių įteikimo ceremonija Valdovų rūmuose, pranešė Seimo Spaudos tarnyba.

Šiais metais Baltijos Asamblėjos apdovanojimas už literatūros laimėjimus bus įteiktas Estijos rašytojui ir poetui Reinui Raudui už jo romaną „Maro traukinys“.

Apdovanojimą meno srityje gaus kino režisierius Davis Symanis iš Latvijos už tarptautiniame Berlyno kino festivalyje apdovanotą filmą „Marijos tyla“. Tai Latvijos ir Lietuvos bendros gamybos filmas, kuriame vaizduojami visam Baltijos regionui lemiamą reikšmę turėję istoriniai įvykiai.

Už išskirtinį indėlį į fundamentinius ir klinikinius mokslinius tyrimus bei naujoves virškinimo ir kepenų ligų gydymo srityje, profesinius mokslinius pasiekimus bus apdovanotas medikas Limas Kupčinskas.

Per ceremoniją bus teikiami ir Baltijos Asamblėjos medaliai. Jie skiriami už Baltijos valstybių vienybės ir bendradarbiavimo palaikymą, išskirtinį indėlį įgyvendinant bendradarbiavimo projektus, regioninio bendradarbiavimo skatinimą išsiplėtusioje Europoje.

Skiriant medalį vadovaujamasi šūkiu „Ubi concordia, ibi victoria“.

Oficialiai BA sesija prasidės penktadienį Seimo rūmuose.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentarai aptars regioninį saugumą ir užsienio politiką, svarstys Baltijos valstybių vaidmenį plėtojant dirbtinį intelektą. Sesijoje taip pat bus diskutuojama apie dabartinį ir būsimą Baltijos valstybių bendradarbiavimą.

Renginyje dalyvaus Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų atstovai ir vyriausybių pareigūnai, taip pat svečiai iš Belgijos, Suomijos, Nyderlandų, Norvegijos, Lenkijos, Ukrainos ir kitų šalių.

Be to, Lietuva Latvijai perduos pirmininkavimą Baltijos Asamblėjai ir Baltijos Ministrų Tarybai, o naujai išrinktas Baltijos Asamblėjos prezidentas sakys kalbą prieš oficialiai uždarant sesiją.

Baltijos Asamblėja yra Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų bendradarbiavimo organizacija, įsteigta 1991 metų lapkričio 8 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito