Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje rengiamas regioninis civilinės saugos forumas, aptars priedangas, evakuaciją

Devynių regiono šalių atstovai penktadienį Seime aptars gyventojų perspėjimo sistemų, priedangų tinklų plėtros ir masinės evakuacijos klausimus.
Lietuvos architektų rūmų rekomendacijų pristatymas dėl priedangų  įrengimo
Lietuvos architektų rūmų rekomendacijų pristatymas dėl priedangų įrengimo / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, civilinės saugos forume dalyvaus už krizių valdymą atsakingas eurokomisaras Janezas Lenarčičius bei Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos ir Ukrainos, nevyriausybinių organizacijų, savivaldos, mokslo ir verslo atstovai.

„Forume diskutuosime dėl bendrų veiksmų, vieningų priemonių ir galimybių mūsų pastangas pastiprinti Europos Sąjungos finansine parama. Tai leistų pagerinti regiono šalių pasirengimą krizėms ir didinti kolektyvinį atsparumą hibridinėms bei karinėms grėsmėms“, – teigia vidaus reikalų ministre Agnė Bilotaitė.

Anot jos, civilinė sauga šiuo metu yra aktualesnė nei bet kada anksčiau, o forumo darbotvarkėje keliami klausimai ypatingai svarbūs, siekiant užtikrinti piliečių saugumą.

Per dvejus metus Lietuvoje sukurtas 4372 priedangų tinklas gyventojų apsaugai nuo oro pavojaus ir netiesioginio apšaudymo. Pavojaus atveju esamose priedangose tilptų apie 40 proc. šalies gyventojų.

Vidaus reikalų ministerija yra iškėlusi tikslą, kad šalies rajonų savivaldybėse priedangose apsaugą pavojaus atveju gautų 40 proc. gyventojų, miestuose – 60 proc., o bendras šalies vidurkis siektų – 50 procentų.

Liepos viduryje Seimas pritarė Vidaus reikalų ministerijos inicijuotai Civilinės saugos stiprinimo ir plėtros programai – joje numatyta naujų priedangų, perspėjimo sistemų įrengimas, specialios mobiliosios programėlės sukūrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi