Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 09

„Vilnius veža“ taksistai vilniečius veš nuo rugsėjo pabaigos

Lietuvos autoverslininkų asociacija (LAA) sostinės savivaldybės įmonės „Vilnius veža“ paskelbtą viešąjį konkursą sudaryti 100 taksi automobilių veiklos nuomos sutartį pavadino neatitinkantį svarbiausių viešųjų pirkimo įstatymo principų. Savivaldybės įmonės vadovas bet kokius kaltinimus atmeta, pareikšdamas, kad asociacija tokiomis kalbomis tenorinti pasireklamuoti. Įstaiga esą dirbanti pagal numatytą planą ir jau rugsėjį turėtų teikti taksi paslaugas.
Taksi
Taksi / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Kaip 15min.lt jau rašė, LAA teigimu, viešųjų pirkimų sistema Lietuvoje gyvuoja daugiau nei 15 metų, tačiau iki šiol tai, kaip valstybės vardu leidžiami pinigai, dažniau lydi skandalai nei sėkmės istorijos. Esą vienas paskutinių pavyzdžių – sostinės savivaldybės inicijuotas projektas „Vilnius veža“.

Pavadino sąžiningos konkurencijos imitacija

„Kvietimas pateikti pasiūlymus dėl 100 automobilių veiklos nuomos taip suerzino autoverslo bendruomenę, kad ji (galų gale) pati pasisiūlė parengti tokio tipo viešųjų pirkimų sąlygas ir liautis imituoti sąžiningą konkurenciją“, – rašoma LAA išplatintame pranešime.

Tačiau įstaigos „Vilnius veža“ direktorius Rolandas Statulevičius, pripažinęs, kad viešumas tikrai dar niekam nepakenkė, bet kokius LAA priekaištus atmeta, tvirtindamas, jog taip kalbėdami asociacijos atstovai tenori pasireklamuoti.

„Tai tiesiog bandymas sumenkinti viso konkurso esmę arba šiek tiek paviešinti save“, – 15min.lt sakė R.Statulevičius.

„Vilnius veža“ vadovas neatrodo rimti ir autoverslininkų pastebėjimai dėl pirkimo objekto įvardijimo. LAA pranešime rašoma: „Konkurso sąlygose kalbama apie „vidutinių vienatūrių automobilių“ pirkimą, tačiau tokios sąvokos nėra jokiuose oficialiuose dokumentuose, kuriuose kalbama apie mašinų atitiktį ir klasifikavimą.“

Suprantama visiems?

Tuo tarpu R.Statulevičius tvirtina, kad konkurso sąlygos parengtos taip, jog jas suprastų visi paprasti žmonės.

„Jų parašymai „turima galvoje M1 klasės modeliai su AF (daugiatikslis automobilis – universalioji transporto priemonė) arba AC (universalas) tipo kėbulu“ man žinomi, aš irgi juos žiūrėjau. Bet Lietuvoje yra tokia situacija, kad tai yra privačios kompanijos klasifikacija. Tai nėra oficiali klasifikacija. Aš ją buvau iš pradžių pateikęs, bet savivaldybės Viešųjų pirkimų skyrius nusprendė, jog tai nėra visiškai oficialu, tai privati kompanija, o jeigu kas nesupras ir norės – papildomai paaiškinsime. Mes įdėjome visiems suprantamą paaiškinimą. Jeigu nori, gali sakyti, kad tai „virtuvinė sąvoka“, bet ją visi supranta“, – teigė R.Statulevičius.

Dirbs nuo rudens

Konkursas dėl automobilių nuomos turėjo baigtis šį trečiadienį, tačiau greičiausia procedūros užtruks keliomis dienomis ilgiau, kadangi ketinama šiek tiek pakoreguoti sutartį.

Taksi paslaugas bendrovė ketina pradėti tiekti rudenį – rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje. „Mes galėtume ir rugsėjį pradėti dirbti, bet yra duotas laikas gamintojams pasiruošti, nes vyksta automobilių gamyba, kadangi nėra taip paprasta iš bet kur atvežti 100 automobilių“, – teigė R.Statulevičius.

„Vilnius veža“ vadovas pripažįsta, kad nebūsią lengva surasti ir taksi vairuotojus. Šiuo metu atrankos dar nėra vykdomos, tačiau galimų pretendentų kontaktus direktorius teigė jau renkantis. Iš viso ketinama priimti apie 300 taksi vairuotojų. Būsimiems taksistams žadamas oficialus atlyginimas, tačiau jiems ketinama kelti ir reikalavimų, pirmiausia vyks mokymai, atrankos. Tačiau iš karto visi 100 automobilių į Vilniaus gatves neišriedės. Jų skaičius didės palaipsniui ir pirmiausia būtent dėl to, kad norima surinkti pakankamai tinkamų dirbti vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas