Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Virš N.Cesiulio – tamsūs debesys: etikos sargai aiškinsis, ar neperlenkė lazdos

Alytaus miesto savivaldybės Etikos komisija trečiadienį nutarė aiškintis, ar vietos meras, socialdemokratas Nerijus Cesiulis nepiktnaudžiavo administraciniais resursais užsisakydamas reklaminį interviu apie savo šeimą. Šį komisijos sprendimą palaikė ir joje dirbantys socialdemokratai.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

15min primena, kad aistrų dėl interviu su N.Cesiuliu ir jo sutuoktine Aurelija kilo praėjusią savaitę, kai šis buvo paviešintas ne tik vietos žiniasklaidoje, tačiau ir delfi.lt, kur tekstas buvo pažymėtas kaip užsakomasis turinys.

Tai reiškia, kad už šio teksto talpinimą nacionaliniame naujienų portale buvo sumokėta, nors ir buvo nurodyta, kad autorystė priklauso Alytaus miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus darbuotojai.

Tuo metu mero atstovė spaudai Vija Kudzienė 15min tvirtino, kad už tekstą ir fotosesiją N.Cesiulis susimokėjo pats, o savivaldybės darbuotoja interviu rašė po darbo valandų, kadangi ne tik dirba savivaldybėje, bet yra ir „žurnalistė, dirbanti su verslo liudijimu“.

Aiškinsis etikos sargai

Mero elgesį, ar šis nepiktnaudžiavo administraciniais resursais, trečiadienį nusprendė įvertinti savivaldybės tarybos Etikos komisija.

„Mes įtariame, kad jis naudojasi tarnybine padėtimi, nes pripažino, kad parengė straipsnį Komunikacijos skyriaus specialistė, toliau įtartina ir tai, jog delfi.lt pasirodžiusiame straipsnyje pažymėta, jog jis yra užsakytas“, – 15min sakė komisijos pirmininkas Valerijus Vencius.

„Straipsnis nesusijęs su jo vykdomomis funkcijomis, taip pat mes neturime duomenų ar kažkokių dokumentų, kaip ir kas tai apmokėjo“, – pridūrė jis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valerijus Vencius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valerijus Vencius

Anot jo, jau po balsavimo į posėdį buvo atėjęs ir pats N.Cesiulis, kuris „bandė daryti spaudimą“.

Sprendimą palaikė ir mero bendražygiai

Etikos komisijoje dirba 11 narių, tačiau, pasak V.Venciaus, trečiadienį surengtame posėdyje dalyvavo devyni nariai – nebuvo Mariaus Jasaičio ir Kęstučio Šlekio.

Sprendimą aiškintis, ar meras nepiktnaudžiavo administraciniais resursais, palaikė aštuoni komisijos nariai, prieš balsavo vienintelis Tadas Čiakas.

Tarp balsavusių už – ir komisijoje dirbantys socialdemokratai Ona Balevičiūtė, Laima Vincė Kirkliauskienė, Arvydas Baublys, Kęstutis Dambrauskas.

Vis dėlto, socialdemokratė O.Balevičiūtė 15min teigė, kad šiukštu šio balso negalima vadinti išdavyste.

„Tiesiog manyčiau, kad tai buvo vienintelis būdas, jog meras galėtų pateikti savo įrodymus, kuriuos jis turėjo“, – tvirtino tarybos ir komisijos narė.

„Balsavau už, kad meras galėtų iki kito posėdžio ar kažkaip pateikti savo paaiškinimus“, – pridūrė ji.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ona Balevičiūtė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Ona Balevičiūtė

Ji taip pat sakė savo akimis mačiusi įrodymus, jog meras savo lėšomis sumokėjo už minėtą interviu, tačiau tikslios sumos neįvardino. Vis dėlto ji atskleidė, kad tai – „nemenka suma“.

Su pačiu N.Cesiuliu 15min nei praėjusią savaitę, nei trečiadienį susisiekti nepavyko – jis nereaguoja į skambučius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas