Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 20

Viruso židinio „Adform kiemelyje“ kibirkštis persidavė į kirpyklą: nuo kliento užsikrėtė kirpėja, serga jau 8 žmonės

Tai, kad Kaune įsižiebia naujas COVID-19 židinys, 15min dar savaitės pradžioje pranešė viena Luokės gatvėje veikiančios „Wash&Blow“ kirpyklos klientė. Kol šios grožio oazės savininkė tyli ir į žurnalistės skambučius bei laiškus neatsako, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja: protrūkis kirpykloje „Wash&Blow“ išties fiksuotas – serga jau 8 žmonės.
Grožio salonas „Wash & blow“
Grožio salonas „Wash & blow“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pasidomėkit, kas vyksta grožio salone „Wash&Blow“, veikiančiame Luokės gatvėje Kaune. Kaip plačiai nuskambėjo spaudoje, po renginio Kauno „Adform kiemelyje“ buvo daug susirgusių COVID-19. Pasirodo, vienas tų susirgusiųjų, mano žiniomis, darbuotojas, kirposi rugpjūčio 6 dieną šioje kirpykloje. Nuo jo užsikrėtė kirpėja, kuri šiuo metu guli ligoninėje“, – teigė viešai prisistatyti nepanorusi „Wash&Blow“ klientė Samanta (vardas pakeistas).

„Manau, kad jei nieko nebus imtasi, turėsime naują židinį“, – dar savaitės pradžioje pranašavo Samanta.

Rugpjūčio 19 dieną ji rašė sužinojusi, kad, be pirmosios susirgusios kirpėjos, COVID-19 jau serga dar viena kirpėja bei manikiūro meistrė. Simptomus jaučia ir pastarosios šeima. Manikiūro meistrė, Samantos žiniomis, gydoma ligoninėje.

Nuo pat savaitės pradžios 15min žurnalistė bandė susisiekti su „Wash&Blow“ vadovaujančiu asmeniu. Internetiniame puslapyje nurodytais klientų registracijos numeriais atsiliepusios merginos žadėjo perduoti užklausą savininkei, ši turėjo perskambinti žurnalistei, tačiau to nepadarė. Luokės gatvėje veikiančio salono numeris rugpjūčio 19 dieną iš viso buvo išjungtas. 15min nusiuntė užklausą ir grožio salono el.paštu, tačiau į laiškus niekas neatsakė.

Klausimus dėl šio židinio 15min nusiuntė Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC). Rugpjūčio 19 dieną gautas atsakymas, patvirtinantis, kad virusas grožio salone „Wash&Blow“ išties fiksuotas. Kaip teigė NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Rima Gabrielaitė, situacija kirpykloje NVSC yra žinoma. Anot jos, asmuo (siejamas su protrūkiu „Adform kiemelyje“, – aut.past.) lankėsi „Wash&Blow“ dvi dienos iki pasireiškiant ligos simptomams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Grožio salonas „Wash & blow“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Grožio salonas „Wash & blow“

„Situacija kirpykloje NVSC specialistams žinoma. Kirpėja susirgo 4 dienos po sąlyčio su COVID-19 liga sergančiuoju. Izoliuoti trys kartu dirbę didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, pateikti nurodymai atlikti tyrimus dėl COVID-19 ligos nustatymo. Pateikti nurodymai dėl patalpų dezinfekcijos ir valymo atlikimo“, – teigė R.Gabrielaitė.

Pasak jos, atlikus patalpų dezinfekciją, leista ūkio subjektui veiklą tęsti toliau. Dirbti galėjo tik tie, kurie neturėjo sąlyčio su susirgusiais asmenimis.

Rugpjūčio 20 dieną NVSC pranešė jau apie šešis atvejus, siejamus su protrūkiu Kaune veikiančiame grožio salone „Wash&Blow“ (trys iš sergančių asmenų – kirpyklos darbuotojai). Informuojama, kad visi asmenys jautė koronavirusui būdingus simptomus. Iš viso su šiuo židiniu siejami 8 COVID-19 ligos atvejai. 5 iš jų – antriniai atvejai, t. y., po sąlyčio su kirpyklos darbuotojais susirgo 2 artimieji ir 3 draugai.

Iš 8 su protrūkiu kirpykloje susijusių sergančiųjų tik vienas, pasak NVSC atstovų, hospitalizuotas (darbuotoja).

„Vertinama, kad liga šiame grožio salone išplito nuo darbuotojo, kontaktavusio su užsikrėtusiuoju, kurio susirgimo aplinkybės siejamos su laisvalaikio erdve Kauno senamiestyje („Adform kiemeliu“ – aut. Past.)“, – rašoma NVSC išplatintame pranešime spaudai.

Iš viso su „Adform kiemelio“ židiniu siejami jau 49 COVID-19 ligos atvejai, įskaitant patvirtintus per praėjusią parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas