Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visuotiniame susirinkime išrinkta nauja Teisėjų taryba

Visuotiniame susirinkime išrinkta nauja Teisėjų taryba, penktadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.
via www.imago-images.de / imago images/Imaginechina-Tuchong
via www.imago-images.de / imago images/Imaginechina-Tuchong

Anot jos, be susirinkime išrinktų 14 narių, trys Teisėjų tarybos nariai – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkė Danguolė Bublienė, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Nerijus Meilutis ir Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkė Skirgailė Žalimienė – į Teisėjų tarybos sudėtį patenka pagal užimamas pareigas.

Naują tarybą sudarys Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Andžejus Maciejevskis, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Artūras Ridikas, Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Justas Namavičius, Lietuvos apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjas Tomas Venckus, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas, Kauno apygardos teismo pirmininkas Marius Bartninkas.

Taip pat Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Aurimas Brazdeikis, Vilniaus apygardos teismo teisėja Rūta Petkuvienė, Regionų administracinio teismo pirmininkas Gediminas Užubalis, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja Sigita Meškauskienė, Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjas Aivaras Naujalis, Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Viktorija Šelmienė ir Šiaulių apylinkės teismo pirmininkas Ernestas Šukys.

Į visuotinį susirinkimą, anot Nacionalinės teismų administracijos, susirinko 518 teisėjų iš visos šalies.

Teisėjų taryba – vykdomoji teismų savivaldos institucija, užtikrinanti teismų ir teisėjų nepriklausomumą.

Ją sudaro 17 teisėjų, dirbančių skirtinguose teismuose ir turinčių ne mažesnį kaip trejų metų teisėjo darbo stažą bei nebaustų drausminėmis nuobaudomis.

Tarybos įgaliojimų laikas yra ketveri metai, jos nariais teisėjai gali būti renkami ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Taryba taip pat yra ir patariamasis balsas prezidentui skiriant teisėjus, taip pat dėl jų paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų skyrimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teisėjų skaičiaus teismuose nustatymo ar pakeitimo.

Tarybos vadovybė bus renkama pirmojo naujos sudėties tarybos posėdyje.

Teismų įstatymas numato, kad Teisėjų tarybos pirmininkas, jo pavaduotojas ir sekretorius iš tarybos narių renkamas dvejiems metams slaptu balsavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito