Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2020 04 30

VMVT tęsia viešojo maitinimo įmonių patikras: darbuotojų sveikata rūpinamasi vis dar nepakankamai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) toliau vykdomų tikslinių patikrų rezultatai rodo, kad šalies viešojo maitinimo įstaigose karantino metu dažniausiai pasitaiko pažeidimų, susijusių su darbuotojų sveikata, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Restoranas „Gastronomika“
Asociatyvi nuotr. / Restorano archyvo nuotr.

Per paskutines dvi balandžio dienas VMVT inspektoriai patikrino 112 viešojo maitinimo subjektų, kuriuose buvo vertinama, kaip laikomasi Operacijų vadovo nustatytų COVID-19 infekcijos valdymo sąlygų ir rekomendacijų. 36 proc. jų buvo nustatyta pažeidimų. Daugiausia pažeidimų per neplaninius patikrinimus užfiksuota Kauno ir Panevėžio regionuose. Utenos ir Marijampolės regionuose tikrintose viešojo maitinimo įmonėse pažeidimų nenustatyta, jose karantino sąlygų laikomasi labai atsakingai.

Daugelyje tikrintų viešojo maitinimo įstaigų atsakingi asmenys nepakankamai dėmesio skiria darbuotojų sveikatos būklės vertinimui prieš darbo pradžią, kaip nustatyta sveikatos apsaugos ministro sprendime. Taip pat prie įėjimų į kai kurias viešojo maitinimo įstaigas dar vis nėra informacijos, atkreipiančios lankytojų dėmesį į asmens higienos laikymosi būtinybę, nėra skelbimų su įspėjimais apie tai, kad rizikos grupių asmenims jose nerekomenduojama lankytis.

Taip pat nustatyta atvejų, kai kavinių staliukai statomi per arti pėsčiųjų takų, gyvenamųjų namų langų bei neišlaikomi atstumai tarp kavinių lankytojų.

Kavinių personalas atsakingai stebi, kad kavinių lankytojai dėvėtų apsaugines kaukes arba kitas apsaugines veido priemones, tačiau inspektoriai užfiksavo keletą pažeidimų. Keliose viešojo maitinimo įmonėse buvo nepakankamai valomas ir dezinfekuojamas lankytojų aptarnavimui skirtas inventorius ir dažnai liečiami paviršiai.

Artėjantį ilgąjį savaitgalį VMVT inspektoriai tęs viešąjį maitinimą vykdančių įmonių patikras, tad verslininkų ir lauko kavinių, barų ir restoranų klientų prašoma būti atsakingais ir laikytis asmens higienos ir maisto saugos reikalavimų, kad šią Motinos dieną galėtume sutikti rimstant koronaviruso grėsmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos