Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VRK atmetė A. Kandroto skundą, kad jo neregistravo dalyvauti prezidento rinkimuose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šią savaitę atmetė Antano Kandroto, pravarde Celofanas, skundą, kad jo neregistravo prezidento politinės kampanijos dalyviu.
Antanas Kandrotas - Celofanas
Antanas Kandrotas - Celofanas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

A. Kandrotas VRK apskundė komisijos nario Andriaus Vaišnio gruodžio 15 dienos sprendimą, kuriuo atsisakyta įregistruoti A. Kandrotą dalyvauti politinėje kampanijoje.

A. Vaišnys tokį sprendimą priėmė, nes A. Kandrotas nepateikė dokumento apie jo vardu atidarytą banko sąskaitą, kuri bus naudojama kaip rinkimų politinės kampanijos sąskaita. Vietoje jos pretendentas VRK pateikė bendrąją mokėjimo paslaugų sutartį su „Paysera“, kuriai nėra išduota banko licencija.

A. Kandrotas per komisijos posėdį ginčijo, kad Rinkimų kodeksas kandidatų galimybes atlikti finansines operacijas apibrėžia skirtingai ir „Payseros“ sąskaita galima, tačiau komisija konstatavo, kad pateikti dokumentai reikalavimų neatitinka.

VRK atmetus A. Kandroto skundą, šis galės jį skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Kaunietis dėl jo neregistravimo jau skundėsi Regionų administraciniam teismui, bet teismas skundo nagrinėti nepriėmė, nes tai ne jo kompetencija.

Skundus dėl VRK sprendimų nagrinėja Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. A. Kandrotas komisijos nario sprendimą neregistruoti jo politinės kampanijos dalyviu turėjo skųsti pačiai komisijai, o jos sprendimą galima skųsti LVAT.

Komisija ketvirtadienį dėl tų pačių priežasčių A. Kandrotą registruoti prezidento politinės kampanijos dalyviu atsisakė dar kartą.

A. Kandrotas yra teisiamas riaušių prie Seimo byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas