Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK dar kartą perskaičiavus balsus, Panemunėje G.Skaistė varžysis su socialdemokratu

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) penktadienį perskaičiavus rinkėjų balsus vienmandatėje Panemunės apygardoje, į antrąjį rinkimų turą pateko konservatorė finansų ministrė Gintarė Skaistė ir socialdemokratas Audrius Radvilavičius.

Šioje rinkimų apygardoje balsai perskaičiuojami antrą kartą, balsus nuo 16 iki 21 val. penktadienį perskaičiavo patys VRK nariai ir komisijos pirmininkė.

„Nustatyta, kad Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas kandidatas Audrius Radvilavičius įveikė varžovą Edgarą Gudyną iš „Nemuno aušros“ keturių balsų persvara“, – pranešė VRK.

Suskaičiavus sekmadienį rinkimų į Seimą balsus, antrajame ture finansų ministrė G.Skaistė turėjo varžytis su dviem vienodą balsų skaičių surinkusiais A.Radvilavičiumi ir E.Gudynu.

Tačiau „Nemuno aušra“ tokius rezultatus apskundė ir balsai buvo perskaičiuoti. Tai lėmė, kad į antrąjį turą pateko G.Skaistė ir A.Radvilavičius, pelnęs, kaip skelbta, trimis balsais daugiau nei E.Gudynas.

Pastarojo teigimu, perskaičiuojant biuletenius skubėta ir padaryta klaidų, o į pastabas nereaguota, tad E.Gudynas paprašė dar kartą perskaičiuoti balsus.

Rinkimų kodeksas įpareigoja balsus perskaičiuoti tuo atveju, jeigu tarp kandidatų susidarė mažesnis nei 50 balsų skirtumas. Tuo metu esant didesniam skirtumui jau reikia motyvuoto pagrindo, kad galėjo būti padaryta klaidų ar pažeidimų skaičiuojant balsus.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito