Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 15

VRK: Darbo partijos atstovas Ritas Vaiginas ir socialdemokratas Aleksandras Zeltinis Biržų-Kupiškio apygardoje nepapirkinėjo rinkėjų

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį svarsčiusi du skundus dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo Biržų-Kupiškio apygardoje neįžvelgė pažeidimų nei Darbo partijos atstovo Rito Vaigino, nei socialdemokrato Aleksandro Zeltinio veikloje.
Darbo partijos atstovas Ritas Vaiginas (dešinėje) ir socialdemokratas Aleksandras Zeltinis
Darbo partijos atstovas Ritas Vaiginas (dešinėje) ir socialdemokratas Aleksandras Zeltinis / 15min.lt koliažas

R.Vaiginą komisija svarstė dėl sausio 26 dieną Biržuose surengto salės futbolo turnyro jo vardo taurei laimėti. Galimus papirkimus tirianti VRK grupė išsiaiškino, jog kandidatas turnyro laimėtojus apdovanojo rėmėjų įsteigtais, o ne savo įgytais prizais – medaliais, taurėmis, kamuoliais, todėl pažeidimo neįžvelgė. Tokiai pažymai buvo pritarta bendru sutarimu.

Kartu VRK patvirtino rekomendaciją rinkimų agitacijos laikotarpiu susilaikyti nuo kandidatų vardų suteikimo kultūros, sporto meno ir panašaus pobūdžio renginiams.

Taip pat VRK tyrė gautą skundą, jog socialdemokratų kandidatas Aleksandras Zeltinis ligoninėje vaikams dalino žaislus. Apklaususi kandidatą, Biržų ligoninės vadovą komisijos grupė nustatė, jog A.Zeltinis jau daugelį metų užsiima labdara, todėl irgi pažeidimo neįžvelgė.

„Darbo grupė nustatė, kad A.Zeltinis 20 metų užsiima labdara, tai nėra vienkartinio pobūdžio labdara, tokios veiklos suintensyvėjimo kampanijos metu nepastebėta, todėl nemato, kad jo veiksmai prieštarautų Seimo rinkimų įstatymui“, – sakė VRK narė Laura Matjošaitytė. Šiai pažymai irgi pritarta bendru sutarimu.

Kandidato A.Zeltinio biografijoje nurodo, jog kartu su žmona jis daugiau kaip 20 metų vykdo labdaringą veiklą, padėdami našlaičiams ir socialiai remtiniems vaikams, pagyvenusiems žmonėms ir invalidams, ligoniams, dėl šio veiklos jam suteiktas Biržų rajono savivaldybės garbės piliečio vardas.

Pakartotiniai Seimo rinkimai kovo 3 dieną Biržų-Kupiškio apygardoje rengiami dėl pažeidimų panaikinus spalio mėnesio rinkimų rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas