Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VRK dėl G.Markovičienės išbraukimo iš rinkimų ketina spręsti ketvirtadienį

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) klausimą dėl neblaivios vairavusios Gitanos Markovičienės ketina spręsti ketvirtadienio posėdyje, gavusi oficialią informaciją apie politikės atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą.
Gitano Nausėdos štabas atnešė parašus į VRK
Gitano Nausėdos štabas atnešė parašus į VRK / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vakar gavome Nemuno aušros prašymą panaikinti kandidatės Gitanos Markovičienės registraciją, pradėjus ikiteisminį tyrimą, tačiau kol kas negavome patvirtinimo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą“, – antradienį posėdyje sakė VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Kadangi komisija informaciją apie ikiteisminį tyrimą turi tik iš viešosios erdvės, ji kolegoms iškėlė klausimą, ar G.Markovičienės registracijos panaikinimą svarstyti šiandien, ar ketvirtadienį.

VRK pirmininkės pavaduotojas Andrius Puksas teigė, kad tikslingiau tai būtų daryti ketvirtadienį.

„Kadangi neturime oficialios informacijos, tik iš spaudos, galbūt tikslingiau būtų palaukti ir tada spręsti tą klausimą. Nes praktiškai mes matome pagrindą, o pagrindas turi būti patvirtintas oficialiais duomenimis“, – kalbėjo jis.

A.Puksui pritarė komisijos narė Inga Milašiūtė, pažymėjusi, kad nėra juridinio fakto, pagal kurį būtų galima taikyti Rinkimų kodekso normą dėl nusižengusio kandidato braukimo iš sąrašų, tokią pačią poziciją išsakė Andrius Vaišnys bei Gitana Matiekuvienė.

„Vadovaujantis tuo pagrindu (ikiteisminio tyrimo pradėjimu – BNS), asmuo gali būti pašalintas ir ketvirtadienis tikrai nebus per vėlu“, – sakė G. Matiekuvienė.

Galiausiai šį klausimą bendru sutarimu VRK nusprendė nagrinėti ketvirtadienį.

Į Seimą kandidatuojančiai „Nemuno aušros“ narei Gitanai Markovičienei praėjusią savaitę neblaiviai sukėlus eismo įvykį, partija pirmadienį paskelbė ją šalinanti iš savo gretų.

Partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis BNS pirmadienį tvirtino, kad yra pradelstas terminas pateikti prašymą išbraukti G.Markovičienę iš rinkimų sąrašų, bet VRK nurodė, kad ikiteisminio tyrimo pradėjimas gali būti priežastimi naikinti kandidato registraciją.

Policijos departamento duomenimis, rugsėjo 3-iąją, apie 17.30 val., neblaivios G.Markovičienės vairuotas automobilis „Mercedes-Benz“ kliudė Iniciatorių gatvėje Kaune stovėjusį automobilį „Ford“ ir pasišalino iš įvykio vietos.

Netrukus grįžusiai politikei nustatytas vidutinis 2,39 promilės girtumas, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo neblaiviam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi