Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK pirmininkė atskleidė, kada laukti rinkimų rezultatų

Seimo rinkimų antrojo turo diena eina į pabaigą – bėga paskutinės balsavimo minutės. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė kviečia dar nebalsavusius rinkėjus pasinaudoti paskutine galimybe tą padaryti. Tuo pačiu ji 15min atskleidė, kada laukti Seimo rinkimų rezultatų.
Lina Petronienė
Lina Petronienė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Seimo rinkimų antrame ture balsavimas vyksta 63-ose vienmandatėse apygardose, kuriose parlamentarai nebuvo išrinkti per pirmąjį turą. Būtent per šį turą paaiškės, kas greičiausiai turės mandatą formuoti valdančiąją daugumą Seime.

Aštuoniose vienmandatėse apygardose Seimo nariai jau buvo išrinkti, tai – socialdemokratai Vaida Aleknavičienė ir Eugenijus Sabutis, liberalų lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen, buvęs „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai Jaroslavas Narkevičius ir Rita Tamašunienė, premjerė Ingrida Šimonytė ir „Nemuno aušros“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Kada laukti rezultatų?

VRK pirmininkė Lina Petronienė tvirtino, kad per antrąją rinkimų turą balsai turėtų būti suskaičiuoti gana greitai.

„Tikimės, kad didžioji dalis rezultatų bus jau iki vidurnakčio, o didesnės apygardos, miestų apygardos, iki pirmos valandos nakties, o po pirmos valandos liks tik viena, kita apylinkė“, – 15min pasakojo L.Petronienė.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lina Petronienė
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Lina Petronienė

Jos teigimu, aktyvumas antrame ture nėra toks, kokio norėtųsi, tačiau vis tiek rinkėjai aktyvesni nei 2020 metais.

Pasak VRK pirmininkės, sulaukta skambučių iš rinkėjų, priklausančių apygardoms, kuriose parlamentarai jau išrinkti. Esą rinkėjai nustemba radę užrakintas ir tamsias apylinkes.

Gauname skambučių, kad rinkėjai aktyvūs tose apygardose, kur Seimo nariai jau išrinkti, – jie irgi norėtų balsuoti. Bet jie randa užrakintas duris ir mums skambina, kur jiems balsuoti.

„Gauname skambučių, kad rinkėjai aktyvūs tose apygardose, kur Seimo nariai jau išrinkti, – jie irgi norėtų balsuoti. Bet jie randa užrakintas duris ir mums skambina, kur jiems balsuoti“, – kalbėjo institucijos vadovė.

Vis dėlto, pasak jos, rinkimų antras turas pakankamai ramus, nepaisant incidento dėl neblaivaus komisijos nario, ir rinkimų biuletenio, kuris buvo pakištas po spausdintuvu – tikėtina, kad rinkėjas nepataikė į balsadėžę.

VRK vadovė tuo pačiu kviečia dar nebalsavusius rinkėjus atiduoti savo balsą, balsavimo apylinkės užsidarys 20 valandą.

„Tie, kurie nebalsavo, dar gali nubėgti ir prabalsuoti, o tada jau bus galima laukti rezultatų“, – pabrėžė L.Petronienė.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Seimo rinkimai 2024
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Seimo rinkimai 2024

15min primena, kad daugiamandatėje apygardoje per pirmąjį turą triumfavo Lietuvos socialdemokratų partija, užsitikrinusi 18 mandatų ir pradėjusi derybas dėl valdančiosios koalicijos formavimo.

Antroje vietoje buvo konservatoriai su 17 mandatų, trečia – „Nemuno aušra“ su 14 mandatų, aštuonis užsitikrino Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, septynis – Liberalų sąjūdis ir šešis – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai