Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 11

VRK pirmininkei „labai liūdna“ dėl pamirštų rinkėjų saviizoliacijoje: per sekmadienį žada aplankyti visus

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė pranešė, kad iš saviizoliacijoje esančių asmenų balsus pasiimantys darbuotojai pas juos lankysis ir sekmadienį. Taip nutarta paaiškėjus, kad pas dalį tokių rinkėjų rinkimų komisijų nariai taip ir neužsuko, nors šie buvo užsiregistravę balsuoti.
Lietuvoje prasidėjo LR Seimo rinkimai
Seimo rinkimai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak L.Matjošaitytės, tokių asmenų visoje Lietuvoje yra keliasdešimt.

„Nepriklausomai nuo to, kodėl rinkimų komisijų nariai neatvyko (pas saviizoliacijoje esančius rinkėjus – 15min), suprantame piliečių lūkestį ir darome viską, kad tie asmenys būtų aplankyti“, – 15min sakė VRK pirmininkė.

Ji patvirtino, kad pas saviizoliacijoje esančius rinkėjus lankomasi ir sekmadienį.

Anot L.Matjošaitytės, saviizoliacijoje esančių asmenų, kuriems nebuvo sudarytos galimybės balsuoti, yra „kelios dešimtys“.

„Neina kalba apie šimtus. Apygardose yra po vieną kitą tokį rinkėją. Daugiausia jų yra Vilniaus mieste ir rajone, Kaune“, – tvirtino ji.

Neaplankytieji

Informacija apie neaplankytus rinkėjus saviizoliacijoje paaiškėjo šeštadienį vakare, Kai Vilniaus mero patarėja Ieva Dirmaitė pranešė esanti tarp tokių asmenų.

Ji 15min pareiškė, kad valstybė neužtikrino jos konstitucinės teisės dalyvauti rinkimuose.

Saviizoliacijoje esantys ir registravęsi balsuoti politologė Rima Urbonaitė ir muzikantas Martynas Levickis taip pat pranešė, kad rinkimų komisijos nariai pas juos neapsilankė.

„Man labai liūdna žinoti ir girdėti informaciją, kad kažkurie rinkėjai, kurie norėjo balsuoti namuose, kreipėsi į mus ir buvo ignoruoti, neaplankyti“, – sakė L.Matjošaitytė.

„Tokių dalykų negali būti ir jeigu apylinkės kažkur suklydo, kažką praleido, tai tikrai kol yra laiko, tuos dalykus turime išspręsti“, – pridūrė ji.

Vis dėlto, anot VRK pirmininkės, pasitaikė ir tokių atvejų, kai rinkimų komisijų nariai bandė patekti pas saviizoliacijoje esančius rinkėjus, tačiau jiems nepavyko.

„Patikrinę kai kuriuos pasikreipimus nustatėme, kas atsitiko, ir tų priežasčių buvo pačių įvairiausių. Pavyzdžiui, buvo atvejis, kai rinkėjai tuo metu garsiai žiūrėjo televizorių ir negirdėjo skambučio“, – kalbėjo L.Matjošaitytė.

Nepaisant to, VRK vadovė žada, kad sekmadienį bus aplankyti visi saviizoliacijoje esantys rinkėjai, kurie kreipėsi į rinkimų komisiją dėl to, jog norėjo, bet neatidavė savo balso.

Seimo rinkimuose dalyvauja 17 partijų, balsavimas sekmadienį truks iki 20 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas