Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VRK spręs dėl P. Gražulio neregistravimo kandidatu Seimo rinkimuose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį posėdyje spręs dėl europarlamentaro Petro Gražulio neregistravimo kandidatu rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Per apkaltą iš Seimo pašalintas ir į Europos Parlamentą išrinktas Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininkas P. Gražulis nori vesti partijos sąrašą Seimo rinkimuose.

Partijos vicepirmininkas Naglis Puteikis BNS anksčiau yra teigęs, kad, jų vertinimu, P. Gražuliui Konstitucija draudžia dešimt metų eiti pareigas, o ne kandidatuoti.

Savo ruožtu VRK teigia, kad jeigu į parlamentą kandidatuojančiam asmeniui tam tikrą laiką įstatymai neleidžia būti renkamu Seimo nariu, tai reiškia, kad jis negali būti registruotas ir kandidatu Seimo rinkimuose.

Pernai Konstitucinis Teismas pripažino, kad P. Gražulis, sąmoningai balsuodamas už kitą Seimo narį jam nematant, pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką. Dėl to gruodį per apkaltą panaikintas jo Seimo nario mandatas.

Konstitucija numato, kad per apkaltą iš pareigų pašalinus Seimo narį jis dešimt metų negali eiti pareigų, kurioms reikalinga konstitucinė priesaika.

P. Gražulis dar yra teisiamas dėl LGBTQ asmenų niekinimo, anksčiau jis pripažintas kaltu korupcijos byloje, nes veikė šaldytos produkcijos gamintojos „Judex“ interesais

Birželį P. Gražulis yra išrinktas į Europos Parlamentą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi