Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 29 /16:28

VRM aiškinasi, kodėl gyventojai nebuvo informuoti apie gresiančią stichinę nelaimę

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pavedė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vadovui Sauliui Greičiui nedelsiant pateikti reikalingą informaciją, siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes, kodėl šių metų liepos 28 d. nebuvo priimtas sprendimas valstybės lygiu perspėti ir informuoti šalies gyventojus apie gresiančią stichinę nelaimę Lietuvoje ir kas už tai atsakingas, rašoma Ministerijos pranešime spaudai.
Lazdynuose medis užvirto ant automobilio
Lazdynuose medis užvirto ant automobilio / Lino Kasiulionio nuotr.

„Situacija, kai gyventojai nėra perspėjami apie galimus pavojingus meteorologinius reiškinius, negali pasikartoti. Šiuo atveju kalbame ne tik apie suniokotą turtą, bet ir apie žmonių sveikatą ar net gyvybę. Siekiame kuo skubiau išsiaiškinti visas šio įvykio aplinkybes ir nustatyti atsakingus asmenis. Institucijos privalės dar kartą peržiūrėti gyventojų perspėjimo kriterijus ir užtikrinti, kad sistema veiktų tinkamai“, – teigia ministrė A.Bilotaitė.

Dar praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerija atsakingoms valstybės institucijoms ir tarnyboms buvo pavedusi įvertinti anksčiau išmoktas pamokas bei nustatyti aiškų ir vieningą gyventojų perspėjimo ir informavimo algoritmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas